Ijskoud genieten: 4x fruitige waterijsjes

26 juli 2018
door Lisa Kapan Ingrediënten

    Het is zonnig, het is warm: het is tijd voor zelfgemaakte waterijsjes! Deze vier ijskoude recepten zijn fruitig, verfrissend en in een handomdraai te maken.

    Je kunt de verhoudingen van de ingrediënten zien als richtlijn. Het ligt er namelijk maar net aan hoe groot de vorm is waarin je de ijsjes maakt en hoeveel je er maakt. Pas de recepten dus aan hoe jij wilt en proef het mengsel voordat het de vriezer in gaat.

    Vanilleyoghurtijs met aardbeien 

    IJs als ontbijt? Helemaal geen gek idee. Dit recept is simpel, romig en fruitig; de perfecte start van een warme dag, maar ook heerlijk als traktatie tussendoor.

    Ingrediënten:
    1 kom vanilleyoghurt | 1 kom gesneden aardbeien

    Bereiding:
    – Doe de ingrediënten in een keukenmachine of hoge kom met staafmixer.
    – Het is aan jou hoe glad je het mengsel wilt hebben: mix langer voor een gladde consistentie of stop wat eerder om nog wat stukjes aardbei intact te houden.
    – Schenk het mengsel vervolgens in de ijsjesvorm en zet minstens 5 uur in de vriezer.

    Aardbeienlimonade-waterijsjes

    Door er ijs van te maken is limonade verfrissender dan ooit! Geniet in de zomerhitte van dit simpele recept.

    Ingrediënten:
    1 kom gesneden aardbeien | Limonade om ijsvormpjes helemaal mee te vullen

    Bereiding:
    – Maak de limonade zo zoet als je lekker vindt en zorg dat het een mooie egale kleur heeft.
    – Verdeel de stukjes aardbei in de ijsjesvorm, schenk de limonade erin en zet minstens 5 uur in de vriezer.

    Meloen-aardbei-ijsjes

    Meloen en aardbei zijn zomerfruit bij uitstek en doen  samen een verfrissend dansje in dit recept. Dit ijsje  is heerlijk om te maken als dessert.

    Ingrediënten:
    1 kom gesneden galiameloen | 1 kom gesneden aardbeien | Een beetje water

    Bereiding:
    – Doe het fruit in de ijsjesvorm en schenk er water in, eventueel met wat limonadesiroop erdoor.
    – Je maakt dit ijsje extra leuk door het fruit in verschillende vormen, zoals hartjes, te snijden.

    Rosé-aardbei-ijsjes

    IJsjes zijn niet alleen voor kinderen. Deze variant hebben we speciaal bedacht voor zwoele zomeravonden, als de kinderen al naar bed zijn of wanneer zij van een ander ijsje genieten.

    Ingrediënten:
    1 kom gesneden aardbeien | Rosé om de ijsvormpjes mee te vullen

    Bereiding:
    – Mix de aardbeien en rosé kort in een keukenmachine tot er een glad mengsel ontstaat.
    – Schenk het mengsel in een ijsjesvorm en voeg er voor het invriezen nog wat extra stukjes aardbei aan toe.
    Maak deze ijsjes zo’n 4 – 5 uur voor het avondeten en serveer ze als verkoelend aperitief.

    Vorig artikel
    4 verrukkelijke versies van tiramisu 4 verrukkelijke versies van tiramisu
    Volgend artikel
    De lekkerste culinaire reis naar… India De lekkerste culinaire reis naar… India

    Gerelateerde artikelen