5x fit in de herfst

1 november 2017
door Lisa Kapan Achter de schermen

  Door de kortere dagen en lagere temperaturen lijken de meeste goede voornemens, gezonde eetgewoontes en trainingsregimes langzaam maar zeker te verwateren. Zonde, want het is helemaal niet moeilijk om fit te blijven in de herfst en je mentaal en fysiek sterk te blijven voelen. Zie hier onze 5 tips!

  fit in herfst

  1. Eet volgens het seizoen

  De herfst is een geweldig jaargetijde als het gaat om seizoensproducten. Dit zijn de maanden van de pompoen, boerenkool, paddenstoelen en nog veel meer – perfect voor soepen, purees en stoofpotjes! Bij HelloFresh proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de seizoenen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je lijf: seizoensgroenten zitten barstensvol vitaminen en mineralen die je juist in het betreffende seizoen nodig hebt. De natuur geeft je precies wat je moet hebben!

  fit in herfst

  2. Blijf genoeg drinken

  In de koudere maanden vergeet je sneller om genoeg water te drinken, omdat je minder zweet en de zon niet meer zo vaak haar stralende gezicht laat zien. Toch heb je ook in het najaar zeker 1,5 tot 2 liter vocht per dag nodig. Hierdoor kunnen je organen goed functioneren, kunnen afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden, heb je minder kans om te veel te eten en kun je je beter concentreren. Vind je alleen water drinken saai? Kies dan voor kruidenthee of voeg wat vers fruit of verse munt aan je water toe.

  fit in herfst

  3. Ga wandelen

  Buitenlucht doet wonderen voor je lichaam! Juist als je een hele dag achter een bureau zit, helpt een korte wandeling in de buitenlucht je om opgeladen je to-dolijst verder af te werken. Neem dus vooral dagelijks de tijd om een luchtje te scheppen, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze. Het is bovendien bewezen dat een half uur buiten lopen ook zeer effectief is bij somberheid, stress of als je je gewoon even niet zo lekker voelt.

  Fit in herfst

  4. Thuis sporten

  Mocht je de deur niet uit willen maar toch zin hebben in beweging, dan is er gelukkig genoeg wat je thuis kunt doen. Rol een matje uit en begin met een paar lichte stretchbewegingen en vervolgens wat spierversterkende oefeningen om de belangrijkste spiergroepen te trainen zoals benen, buikspieren en rug. Je hebt geen ingewikkelde attributen nodig: met waterflesjes kun je je armen goed trainen en ook een boek, deegroller of pan zijn superhandig om te gebruiken in je work-out. Na een kwartier voel je je al fitter! Mocht je meer inspiratie nodig hebben, dan kun je online veel filmpjes vinden met oefeningen voor thuis.

  fit in herfst

  5. Begin je dag goed

  Het is een cliché, maar dat is niet voor niets. Door gezond te ontbijten begin je meteen goed en zet je de toon voor de rest van je dag. Je bent door de dag heen fitter, scherper en minder snel geneigd te gaan snacken. Wij starten onze dag graag met een bord havermoutpap met fruit, kaneel en kokossnippers. Dit kun je ook de avond van tevoren maken, waardoor je in de ochtend minder tijd kwijt bent. Houd je het liever wat lichter? Maak dan een smoothie met fruit en groenten die je in huis hebt. Om je te helpen wat meer variatie aan te brengen in je ontbijt kun je de Ontbijtbox naast je gewone HelloFresh Box bestellen. Daarin vind je producten en lekkere recepten voor gevarieerde en afwisselende ontbijtjes.

  Wat doe jij om de herfst fit door te komen?

  Vorig artikel
  Koken met orzo doe je zo Koken met orzo doe je zo
  Volgend artikel
  Maak het af met glazuur Maak het af met glazuur

  Gerelateerde artikelen