Maak het af met glazuur

2 november 2017
door Kaylee Hartog Tips en Tricks

    Met glazuur geef je jouw baksels nog net een beetje extra liefde, want zeg nou zelf – dat verdienen ze toch? Hier drie makkelijk te maken varianten waarmee je elke zoete lekkernij opleukt.

    glazuur
    carrot cake

    1. Standaard glazuur

    De meest eenvoudige variant maak je door wat gezeefd poedersuiker te mengen met wat water. Voeg een beetje natuurlijk kleurstof toe als je jouw glazuur een leuk kleurtje wilt geven. Gebruik bijvoorbeeld bietensap voor een roze of rode kleur en wortelsap voor een oranje kleur.

    Ingredients:

    • 200 g gezeefd poedersuiker
    • water

    Instructions:

    1. Meng de poedersuiker beetje bij beetje met wat water, zodat je zelf de dikte van het glazuur kunt bepalen

    2. Roomkaasglazuur

    Deze glazuursoort smaakt heerlijk fris en romig, en is daardoor goed te combineren met allerlei soorten baksels. De bekendste combinatie is natuurlijk met carrot cake, maar je kunt deze bananenbrood-muffins er ook heerlijk mee aftoppen.

    Ingredients:

    • 150 g roomkaas
    • 100 g ongezouten roomboter
    • 150 g poedersuiker
    • 1 tl vanille-extract

    Instructions:

    1. Mix de boter met de roomkaas (beiden op kamertemperatuur) en het vanille-extract in een opvoerend tempo tot een geheel.
    2. Meng de poedersuiker er vervolgens in delen doorheen tot alle suiker is opgenomen.
    3. Wacht met het decoreren van jouw baksels totdat deze volledig zijn afgekoeld.

    3. Chocoladeglazuur

    Voor de echte zoetekauw onder ons kan chocoladeglazuur natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Hiermee fleur jij de meest saaie koekjes en cupcakes op tot een echt feestje. Wij toppen er ook graag chocoladecupcakes mee af, want van een dubbele dosis chocolade is immers nog nooit iemand slechter geworden.

    chocolade glazuur

    Ingredients:

    • 175 g donkere chocolade (minimaal 70% cacao)
    • 250 g ongezouten roomboter
    • 275 g poedersuiker
    • 1 el vanilla-extract

    Instructions:

    1. Smelt de chocolade au bain-marie door een hittebestendige kom boven een grote pan met water te verwarmen.
    2. Zeef ondertussen de poedersuiker in een kom en mix deze samen met de boter tot een luchtig geheel
    3. Voeg vervolgens geleidelijk het vanille-extract en de gesmolten chocolade toe en mix totdat er een glad geheel ontstaat. Even laten afkoelen, klaar!

    Welke glazuurvariant is jouw favoriet?

    Vorig artikel
    5x fit in de herfst 5x fit in de herfst
    Volgend artikel
    Een lampion maken van de HelloFresh Box Een lampion maken van de HelloFresh Box

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.