Hello herfst! 4 tips om van de herfst te genieten

24 september 2018
door Stephanie Reynaert Tips en Tricks

  Herfst: wij zijn er gek op! En het gedag zeggen van de zomerzon is geen reden om te treuren, want het herfstseizoen heeft meer dan genoeg leuks én lekkers te bieden. Hier onze vier tips om de herfst met heel het hart te verwelkomen.

  Met je neus in de boeken

  Nu de kleinsten hun neuzen weer in de boeken hebben, is dit het perfecte moment om zelf in de kookboeken te duiken. Zij leren over rekenen en taal, jij kunt je kennis bijschaven over bakken en braden. In deze tijd van het jaar verschijnen nieuwe kookboeken in de boekenwinkels als paddenstoelen uit de grond. Het ideale moment om op culinaire ontdekking te gaan! Trakteer je gezelschap bijvoorbeeld op een gezonde en lekkere maaltijd uit het boek ‘Superfood voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver. Ben je meer in de stemming voor iets zoets? Leer dan over hoe je een heerlijk dessert op tafel zet met ‘Sweet’ van Yotam Ottolenghi. Voor ieder wat wils!

  Laat de oven het werk doen


  Wij zijn gek op de oven! Door je eten langzaam te laten garen in de oven krijg je ongelofelijk veel smaak en textuur in een gerecht. Een smeuïge vulling en een krokant korstje? Het kan allemaal. Wanneer je een drukke dag hebt, gebruik dan deze makkelijke kookmethode en doe al je ingrediënten samen in één ovenschaal. Voor je het weet vergeet je helemaal dat je aan het koken bent totdat er een heerlijk aroma uit de keuken ontsnapt. Bekijk hier onze vier makkelijke ovenrecepten die je zelf in een handomdraai op tafel tovert.

  Tijd om naar buiten te gaan

  Foto door Natalie Thornley

  Ook in de natuur valt er genoeg moois te zien én te proeven. Wist je bijvoorbeeld dat gevallen kastanjes en beukennootjes gewoon eetbaar zijn? De vrucht van tamme kastanjes is bijvoorbbeeld een echte herfst-delicatesse. Maar hoe weet je of het een tamme kastanje is die je gevonden hebt? Tamme kastanjes hebben een buitenkant met veel, lange en fijne stekeltjes. Net zoals een egel. Eetbare kastanjes zijn niet helemaal rond, maar hebben een platte kant en een puntje met een wit pluimpje. Je kunt de vrucht rauw eten maar bijvoorbeeld ook gebruiken voor een puree. Dit is in Frankrijk erg populair! Ook kun je tamme kastanjes poffen, dit doe je door ze gewoon in de oven of op de barbecue te bereiden. Haal de kastanjes hiervoor uit hun jasje, snijd er met een scherp mes een kruisje in en rooster ze zo’n 10 à 15 minuten. Ook lekker: voeg er wat boter en zeezout aan toe. Klaar!

  Ook beukennootjes staan bekend om hun lekkere smaak en je kunt deze gewoon rauw eten. De vrucht van de beukenboom is een klein, driehoekig nootje. Niet alleen mensen maar ook dieren, met name eekhoorns, vinden beukennootjes heerlijk. In de maanden september tot november moet je er dan ook snel bij zijn: er zijn meer kapers op de kust!

  Geniet en vind je ritme terug

  Nu het normale school- en werkritme weer begonnen is, kan er soms weer stress ontstaan. Vergeet niet af en toe diep adem te halen, te genieten van dit prachtige seizoen en ons je te laten helpen je leven gemakkelijker maken. Wij zorgen voor de boodschappen en bezorgen jouw maaltijden wanneer jij dat wilt. Alles draait om jou! Het enige wat je hoeft te doen is te genieten.

   

  Geniet van de herfst met HelloFresh !

  Vorig artikel
  QUIZ: Een gratin voor elke gelegenheid! QUIZ: Een gratin voor elke gelegenheid!
  Volgend artikel
  Waar ben jij #TrotsOp? Waar ben jij #TrotsOp?

  Gerelateerde artikelen