De Kerstbox: bospaddenstoelensoep

10 december 2014
door hellofresh Onze recepten

    De Kerstbox: het voorgerecht

    Heb jij de Kerstbox al besteld? Vanaf nu vertellen wij jou elke week wat meer over de ingrediënten die in de Kerstbox zitten. We beginnen met het voorgerecht uit de Kerstbox: bospaddenstoelensoep. Daar ga jij hopelijk met kerst ook van genieten.

    Romige bospaddenstoelensoep met handgemaakt desembrood

    De bospaddenstoelen zijn een mix van kastanjechampignons, witte champignons en oesterzwammen. De combinatie van deze bospaddenstoelen zorgt voor een rijke smaak. Zo heeft de kastanjechampignon een licht nootachtige smaak en is de oesterzwam juist zacht en romig van smaak! Alle bospaddenstoelen zijn afkomstig van Koolen Champignons uit Slootdorp. Wil je meer weten over deze leverancier? Kijk dan hier!

    Daarnaast gebruik je onder andere roomboter, knoflook, kervel, kookroom en natuurlijk bouillon. Het handgemaakte desembrood komt van onze vaste broodleverancier Le Perron. Het bijzondere aan desembrood is dat er bij dit brood gebruik wordt gemaakt van een natuurlijke gisting. Het beslag, bestaande uit tarwemeel en water, laat het brood vanzelf rijzen. Het brood is al zo lekker dat je er haast niets meer bij nodig hebt!

    De Kerstbox: het voorgerecht

    Tips

    • Maak de bospaddenstoelen schoon met een stuk keukenpapier of een champignonborstel. Maak champignons nooit schoon met water! De champignon zuigt zich namelijk vol met water, wat ervoor zorgt dat de smaak vermindert. 
    • Kijk hier voor de leukste én makkelijkste manieren om je huis gezellig én praktisch kerstproof te maken!

    Volgende week lees je meer over het hoofdgerecht. Stay tuned! 

    Vorig artikel
    Kerst in Duitsland Kerst in Duitsland
    Volgend artikel
    Verschillende pastasoorten op een rijtje Verschillende pastasoorten op een rijtje

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    SLM schreef:

    Ziet er goed uit! Wij hebben al plannen buiten de deur anders hadden we de box zeker bestelt. Wat een leuk concept hebben jullie! Ideaal, het bespaart ons tijd en de recepten zijn heerlijk, goed te bereiden en voldoende voor met z’n tweeen. Wij zeggen: tijd voor een nominatie!