5x cherrytomaten

29 juni 2015
door hellofresh Ingrediënten

    cherry tomatoes

    Deze week zitten er gele en rode cherrytomaten in de HelloFresh Box. Houd je nog wat tomaatjes over? Lees hier waar je cherrytomaten verder voor kunt gebruiken.

     

    Lunch-time

    Tomaten gaan erg goed samen met allerlei soorten kaas, zoals oude kaas en mozzarella.Maak een heerlijke Italiaanse tosti met pesto, mozzarella en tomaten. Snijd eerst de tomaten doormidden, smeer twee boterhammen in met pesto en beleg met mozzarella en de tomaatjes. Gril vervolgens in het tosti-ijzer et voilà! 

    Lekker borrelen

    Snijd de tomaten doormidden en hol de helften uit met een lepel. Vul elke tomatenhelft met ei-, ham-, of krabsalade. Garneer met een beetje verse peterselie!

    Cherrytomaten for dinner

    • Tomaten passen bij bijna elke salade. Maak bijvoorbeeld een salade van komkommer, paprika, rode ui, feta, olijven en tomaten.
    • Als salsa bij de vis: maak een salsa van gesnipperde rode ui, fijngesneden cherrytomaten, fijngehakte verse peterselie, 1 el citroensap, olijfolie extra vierge, zout en peper en serveer bij witte visfilet.
    • Door de pastasaus: bijna elke pastasaus is geschikt voor de toevoeging van tomaten. Aan een rode pastasaus kun je sowieso tomaten toevoegen, maar bijvoorbeeld een groene pestosaus of een spinaziesaus is ook heerlijk met extra tomaten.
     Ook lekker: eet de tomaten als gezond tussendoortje!
     Handig om te weten: tomaten hoef je niet in de koelkast te bewaren.
     
    Wat is jouw favo-recept met cherrytomaten?
    Vorig artikel
    Spaar voor deze zomerse picknickset Spaar voor deze zomerse picknickset
    Volgend artikel
    Recept voor hartige muffins Recept voor hartige muffins

    Gerelateerde artikelen