4x niet te missen – foodfestivals

20 juli 2016
door Frederieke In de keuken

  Zomer, dat is bij mooi weer genieten van een lekker hapje en drankje. Vleugje muziek erbij, heerlijk! Best logisch dus dat foodfestivals razend populair zijn en deze zomer dan ook veel opduiken in Nederland en België. Wij gingen voor jullie op zoek naar 4 foodfestivals die je absoluut niet mag missen!

  1. Amsterdam KOOKT

  Dit is misschien wel een van de bekendste foodfestivals van Amsterdam. Het populaire en gratis festival Amsterdam KOOKT keert van 4 tot en met 7 augustus voor de tweede keer terug naar de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Verheug je op lekkere hapjes met heerlijke wijnen, een heuse biertuin, kookworkshops, kookdemonstraties van topchefs en geweldige optredens. Een feest voor groot en klein! Op amsterdamkookt.nl vind je alle praktische info over het foodfestival Amsterdam KOOKT. 2

  2. Lepeltje lepeltje

  Het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje trekt dit jaar al voor de achtste keer door Nederland. In juli en augustus kun je in Apeldoorn, Eindhoven en op het festival Mysteryland in Haarlemmermeer genieten van verse en ambachtelijk bereide hapjes. Leuke bands en dj’s brengen sfeer en kinderen leven zich uit tijdens de kinderanimatie of op de mooie-spullen-markt. Zoals altijd is de toegang gratis, dus ga zeker de sfeer proeven! Kijk op lepeltje-lepeltje.com voor meer info over het specifieke programma per locatie.

  3. Food Soul Festival

  Lekker eten en soulmuziek, dat is het eenvoudige en leuke concept van het Food Soul Festival. Van vrijdag 26 tot zondag 28 augustus wordt de Markt in Zoetermeer omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. Een prachtige locatie met uitzicht op de grote Dobbe. 25 foodtrucks zorgen voor een lekkere hap bij de zomerse soulvibes. Kijk op foodsoulfestival.nl voor meer informatie.

  5

  4. Hap Foodtruck Festival

  Dit festival is lekker kleinschalig. Met mobiele keukentjes tovert HAP elk Vlaams stadspark of -plein om tot een groot sfeervol openluchtrestaurant. Je kunt er gezellig zitten in de leuke zithoeken of op zachte picknick-dekentjes. Bij de ondergaande zon zorgen muzikanten en straatartiesten voor de perfecte sfeer. Ook kinderen zijn er meer dan welkom. Het HAP-kinderteam staat klaar om klein en groot te plezieren met theater, workshops en leuke spelletjes. Het HAP festival vind je deze zomer nog in Tienen, Bredene en Aarschot. Kijk op hapfestival.be voor de locaties en data.

  Wat is jouw favoriete foodfestival?

  Vorig artikel
  Het is weer tijd voor ijs! Het is weer tijd voor ijs!
  Volgend artikel
  5 tips voor een zonnige vrije dag 5 tips voor een zonnige vrije dag

  Gerelateerde artikelen