Het is weer tijd voor ijs!

18 juli 2016
door Frederieke Tips en Tricks

    yoghurt-aardbeienijsjesNu de temperatuur begint te stijgen en we weer buiten kunnen genieten van de zon, is een verfrissend ijsje meer dan welkom! Omdat we begrijpen dat je misschien ook nog aan het strand wilt liggen deze zomer, delen we vandaag een recept voor aardbeien-yoghurtijsjes. Geniet dus vooral van dit heerlijke tussendoortje zónder schuldgevoel!

    Ingrediënten voor 4 yoghurt-aardbeienijsjes:

    • 180 ml yoghurt
    • 80 ml volle melk
    • 12 aardbeien
    • 2,5 el honing

    Benodigdheden:

    • Kom
    • Vorm voor ijsjes

    Bereidingswijze:

    1. Voeg de honing toe aan de yoghurt in een kom en meng goed door. Voeg de melk toe aan het yoghurtmengsel. Snijd de aardbeien in plakjes.
    2. Verdeel de helft van de aardbeien over de bodem van ieder ijsvormpje. Giet het yoghurtmengsel in de vormpjes tot deze voor 2/3 vol zitten. Voeg vervolgens de overige aardbeien toe en zet de ijsvormpjes in de diepvriezer.
    3. Zitten er in jouw ijsvormpjes nog geen stokjes? Steek er dan na een uur houten ijsstokjes in.
    4. Doe ze vervolgens nog een uur of zes in de diepvriezer en eet dan lekker op!

    Tip: Geen fan van aardbeien? Kies dan voor ander fruit zoals banaan of perzik.

    Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze watermeloenijsjes of mango-ijsjes!

    Vorig artikel
    Citroenen in meerdere kleuren Citroenen in meerdere kleuren
    Volgend artikel
    4x niet te missen – foodfestivals 4x niet te missen – foodfestivals

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.