Citroenen in meerdere kleuren

13 juli 2016
door Wendy Tips en Tricks

  citroenen

  Meestal zijn citroenen geel, maar je ziet ze ook wel eens groenig of wittig. Soms wordt er daardoor onterecht gedacht dat de citroenen niet rijp zijn. Lees verder om te weten waar deze kleurverschillen wél vandaan komen!

  Een citroen is de vrucht van de citroenboom. Deze boom is bijzonder, want hij geeft in plaats van één keer per jaar, vier keer per jaar vruchten. De kleurverschillen van de citroenen worden bepaald door de verschillende seizoenen. Zo zijn er een aantal koude nachten nodig om de schil van de vrucht mooi geel te laten kleuren.

  Door de koude nachten van de winter zijn de citroenen die in de winter worden geoogst dus geel. In de lente is het minder vaak koud, daardoor zijn deze vruchten vaak een beetje wittig. Door het gebrek aan koude nachten in de zomer zijn de vruchten uit dat seizoen groenig. Dat een citroen niet helemaal geel is maar een beetje groenig of wittig zegt niets over de rijpheid van de vrucht. Zolang de citroen mooi glanst is hij perfect rijp en is de smaak zoals je gewend bent!

   

  Vorig artikel
  3 x zomerse seizoensgroenten 3 x zomerse seizoensgroenten
  Volgend artikel
  Het is weer tijd voor ijs! Het is weer tijd voor ijs!

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Ali schreef:

  Vraag…
  Waarom hadden we vroeger rood witte radijsjes…. En nu alleen rode

  Frederieke schreef:

  Goedemiddag Ali,
  Dat is een hele goede vraag! Ik ga het direct even navragen bij onze groenteleverancier en kom hier bij je op terug.
  Groetjes,
  Frederieke