Tips & tricks: zelf falafel maken

10 november 2014
door Frederieke Ingrediënten

Zelf falafel maken

Falafel in volkoren pita met tomatensaus, koriander en limoen. Dit zit er volgende week in de box! Het deeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafel van te maken. Zelf falafel maken? Bekijk onze ‘how to’ tips.

Zelf falafel maken

1. Zelf falafel maken – rol het deeg uit

Heb je geen deegroller thuis? Marlot uit ons productteam gebruikt altijd een grote glazen fles.

Van deeg tot balletjes

Van deeg tot balletjes

2. Snijd het deeg in gelijke stukken met een mesje

Van deeg tot balletjes

Van deeg tot balletjes

 3. Vorm, met natte handen, balletjes ter grootte van een 2 euromunt

Van deeg tot balletjes

Van deeg tot balletjes

Van deeg tot balletjes

4. Druk ze (een beetje) plat

Van deeg tot balletjes

ck5gm

Et voila, de falafelballetjes zijn klaar om gebakken (2 – 3 minuten aan elke kant) te worden! Let goed op: de falafel bakt snel aan.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Tips en tricks: kogelbiefstuk Tips en tricks: kogelbiefstuk
Volgend artikel
Superfood van Hollandse bodem: boerenkool Superfood van Hollandse bodem: boerenkool

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Elri schreef:

Wil dit vandaag maken maar mis het vlees hoe wat wat kan ik dit toevoegen ?

Frederieke schreef:

Sorry voor mijn late reactie Elri. Ben je er zelf nog uitgekomen en heeft het goed gesmaakt? Groetjes, Frederieke