Tips & tricks: zelf falafel maken
10 november 2014
door Frederieke
Ingrediënten
Falafel in volkoren pita met tomatensaus, koriander en limoen. Dit zit er volgende week in de box! Het deeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafel van te maken. Zelf falafel maken? Bekijk onze ‘how to’ tips.
1. Zelf falafel maken – rol het deeg uit
Heb je geen deegroller thuis? Marlot uit ons productteam gebruikt altijd een grote glazen fles.
2. Snijd het deeg in gelijke stukken met een mesje
3. Vorm, met natte handen, balletjes ter grootte van een 2 euromunt
4. Druk ze (een beetje) plat
Et voila, de falafelballetjes zijn klaar om gebakken (2 – 3 minuten aan elke kant) te worden! Let goed op: de falafel bakt snel aan.
Eet smakelijk!
Wil dit vandaag maken maar mis het vlees hoe wat wat kan ik dit toevoegen ?
Sorry voor mijn late reactie Elri. Ben je er zelf nog uitgekomen en heeft het goed gesmaakt? Groetjes, Frederieke