Superfood van Hollandse bodem: boerenkool

13 november 2014
door Frederieke Achter de schermen


  Hollandse boerenkool

  De laatste tijd heeft iedereen het erover: boerenkool, of kale, als superfood. Wat maakt onze Hollandse groente nou zo ideaal voor de gezondheid? Wij vertellen het je graag.

  Boerenkool bevat een grote hoeveelheid vitaminen en mineralen. Zo is het rijk aan vitamine K, bètacaroteen, vitamine B6, vitamine C en veel vezels. Vitamine K zorgt bijvoorbeeld voor sterke botten, vezels zijn goed voor de stoelgang en bètacaroteen speelt een positieve rol als antioxidant en beschermt de huid tegen UV-schade. Het is ook nog eens een hele ‘slanke’ groente, doordat het maar 46 kcal bevat per 100 gram.

  In Amerika hebben ze onze groene groente inmiddels ook ontdekt en wordt het veelvuldig gebruikt voor smoothies, shakes en pasta’s. Ook bestaat er boerenkoolchips, boerenkoolchocola, boerenkoolbier en zelfs boerenkoolnagellak.

  Van dichtbij

  Hollandse boerenkoo

  De Hollandse boerenkool in jouw HelloFresh Box komt uit Brielle, ook wel Den Briel genoemd. Dit is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland gelegen op het voormalige eiland Voorne. Tom Noordermeer teelt al 25 jaar boerenkool en werkt met 2 rassen en 2 zaaidata om het gewas zo fris en jong mogelijk te houden. De boerenkool wordt handmatig geoogst, zodat de kwaliteit en controle optimaal blijft!

  Brandt & Levie

  Hollandse boerenkool met worst van Brandt & Levie

  Deze week eet jij de Hollandse boerenkool in combinatie met een unieke worst van Brandt & Levie met laurier en gerookt spek. Er zit ook rode wijn, zwarte peper, foelie en korianderzaad in deze grofgemalen worst. Neem hier een kijkje in de keuken van deze bijzondere worstmakerij!

  Eet smakelijk! 

  Vorig artikel
  Tips & tricks: zelf falafel maken Tips & tricks: zelf falafel maken
  Volgend artikel
  Alles over gele biet Alles over gele biet

  Gerelateerde artikelen