Alles over onze ansjovis

21 maart 2019
door Lisa Kapan Achter de schermen

  Het is klein, ziltig en een geweldige smaakmaker in verschillende schotels, sauzen en pastagerechten: ansjovis! De ansjovis in onze gerechten voegt niet alleen goede smaak toe, maar hij heeft ook een goed verhaal. Wij vertelllen je er hier alles over!

  De A van ansjovis & Argentinië

  Ansjovis is een kleine, haringachtige vis die maar liefst 139 verschillende soorten kent. De vis leeft in gematigde, open zeegebieden, eet plankton en algen en zwemt in grote scholen. De ansjovis die wij in onze gerechten gebruiken is afkomstig van Fish Tales – zij maken zich hard voor duurzame visvangst met zo min mogelijk bijvangst en werken samen met kleinschalige visserijen die een eerlijke prijs krijgen voor hun passie en expertise. Beter voor mens én natuur dus.

  In de haven van Mar del Plata in Argentinië bevindt zich ansjovisvisser Jorge die met zijn collega’s vist voor de beste ansjovis, die vervolgens in samenwerking met Fish Tales op ambachtelijke wijze wordt verwerkt tot ansjovis in blik. Jorge en zijn collega’s gebruiken kleine zwevende netten die alleen om de school ansjovis heen worden getrokken. Zo worden bijvangst en beschadiging aan de natuur tot het minimale beperkt en blijven andere oceaanbewoners ongedeerd. Om de populatie en gezondheid van het visbestand op peil te houden wordt er bewust niet het hele jaar door gevist. De visserij van Jorge was de eerste MSC-gecertificeerde ansjovisvisserij ter wereld. Daarom zijn wij fan van Jorge en Fish Tales!

  Koken met ansjovis

  Ansjovis voegt geweldige smaak toe aan uiteenlopende gerechten. Zo gebruiken we ansjovis graag in pastagerechten, zoals in deze linguine met cherrytomaten en ansjovisboter, als ziltig accent bij pizza en ook om groenten extra smaak te geven, zoals in dit recept van rookworst met gebakken andijvie. Uiteraard mogen we de klassieke salade niçoise niet vergeten – hierin is ansjovis écht als een vis in het water.

  Zin om de ansjovis van Fish Tales eens te proberen? Wij gebruiken hem komende week in het recept van luxe caesarsalade die je hier in je box hengelt.

  Vorig artikel
  Gevulde tomaat met bulgur en Parmezaanse kaas Gevulde tomaat met bulgur en Parmezaanse kaas
  Volgend artikel
  3 favoriete visrecepten 3 favoriete visrecepten

  Gerelateerde artikelen