Gevulde tomaat met bulgur en Parmezaanse kaas

12 maart 2019
door Lisa Kapan Diner-recepten

    Tomaat eet je misschien vooral in pastasaus, salades, soepen of zo uit het vuistje, maar gevuld uit de oven straalt de rode held als nooit tevoren. In dit recept vul je tomaat met bulgur voor een lekkere bite, verschillende groenten voor een gezonde boost en Parmezaanse kaas om je te laten smelten van genot…

    Ingredients:

      • 120 g bulgur
      • 3 wortels
      • 1 courgette
      • 6 grote champignons
      • 1 el olijfolie
      • 2 knoflooktenen
      • 1 takje verse rozemarijn
      • 8 grote vleestomaten
      • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
      • 1 mozzarellabol
      • Peper en zout

    Instructions:

    1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
    2. Snijd de wortels, courgette en champignons in zeer kleine blokjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook samen met de rozemarijn gedurende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden groenten toe en bak ze beetgaar in 4 à 5 minuten.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een grote kom de bulgur, gebakken groenten en Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.
    4. Snijd de bovenkant van de tomaten, lepel de binnenkant uit en plaats de tomaten in een grote ovenschaal. Tip: merk je dat ze niet stevig staan? Snijd dan een stukje van de onderkant van de tomaat af.
    5. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg een plakje mozzarella op de bodem van elke tomaat. Vul vervolgens de tomaten met het mengsel van groenten, bulgur en Parmezaanse kaas.
    6. Plaats de bovenkant van de tomaten weer terug op de gevulde tomaten en bak gedurende 35 minuten in de oven. Klaar!
    Vorig artikel
    Pinda-chocoladetruffels Pinda-chocoladetruffels
    Volgend artikel
    Alles over onze ansjovis Alles over onze ansjovis

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.