Pinda-chocoladetruffels

28 februari 2019
door Lisa Kapan Ingrediënten

    Zoet, hartig, klein maar héél fijn: deze pinda-chocoladetruffels zijn een schot in de smakelijke roos. Je maakt ze in een handomdraai en hebt zo voor elk feestje, high tea of ‘ik moet NU iets lekkers eten’-moment een recept dat je met plezier naar binnen rolt.

    Pink Summer – Himbeere küsst Holunderblüte

    Ingredients

    • 100 g poedersuiker
    • 100 g pindakaas
    • 60 g creamcheese
    • ½ tl vanille-extract
    • 350 g pure chocolade
    • 45 g gezouten pinda’s

    Instructions:

    1. Meng met een elektrische mixer met platte menghaken op middelhoge snelheid de suiker, de pindakaas, de creamcheese en het vanille-extract door elkaar.
    2. Schep met een eetlepel per keer wat van het mengsel uit de kom, rol er balletjes van en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Als alle balletjes op de bakplaat liggen, doe deze dan voor 30 minuten in de koelkast.
    3. Smelt de chocolade au bain-marie, haal van het vuur en haal de bakplaat met balletjes uit de koelkast. Dip de balletjes een voor een in de gesmolten chocolade en leg weer terug op de bakplaat. Tip: merk je dat tijdens dit proces de balletjes te zacht worden? Doe ze weer in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.
    4. Garneer met de gezouten pinda’s en laat de chocolade hard worden in de koelkast voor 10 minuten.

     

    Vorig artikel
    Doe mee aan de Week Zonder Vlees! Doe mee aan de Week Zonder Vlees!
    Volgend artikel
    Gevulde tomaat met bulgur en Parmezaanse kaas Gevulde tomaat met bulgur en Parmezaanse kaas

    Gerelateerde artikelen