Doe mee aan de Week Zonder Vlees!

25 februari 2019
door Lisa Kapan Inspiratie

  Kun jij een week zonder vlees? Een week vegetarisch eten heeft een goede impact op het milieu en daarom steunen wij het initiatief Week Zonder Vlees. Lees hier wat zo’n groene week oplevert, hoe je meedoet én wat onze favoriete vega-recepten zijn.

  De Week Zonder Vlees 

  In de Nationale Week Zonder Vlees (11 – 17 maart) zetten we onze maaltijden zonder vlees of vis in het zonnetje, want minder vlees eten is goed voor mens, dier en milieu. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je één week geen vlees eet, je 130 liter watergebruik en 13.3 kg uitstoot aan broeikasgassen bespaart? Dit was anders gebruikt voor veevoer, veehouderij en het vlees dat uiteindelijk op je bord belandt. Over dat laatste gesproken; gemiddeld genomen wordt er per persoon 770 gram minder vlees geconsumeerd door een week geen vlees te eten. Daar worden wij loeiend enthousiast van! Bekijk hier het volledige besparingsoverzicht.

  Van al dat besparen heb je misschien wel trek gekregen. Laat je verleiden door onze vega-favorieten en kies ze hier in je box voor tijdens de Week Zonder Vlees…

  Portobello met geitenkaas, walnoten, roseval aardappeltjes en courgette

  Portobello is een jumbo-versie van de champignon en door de forse afmeting is hij perfect om te vullen en te bereiden in de oven. In dit recept ga je voor écht comfortfood door hem te vullen met geitenkaas, rozemarijn en honing – de perfecte balans van zoete, hartige en kruidige smaken. De roseval aardappeltjes en gebakken courgette maken het bord heerlijk af, zodat ‘ie ook weer zó leeg is.

  Couscous met halloumi, paprika, amandelen en yoghurt

  Halloumi is zonder twijfel de heetste kaas van het moment. Dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk, want wist je dat dit populaire kaasje de enige is die je kunt bakken zonder dat ‘ie smelt? In dit recept laat je de Cypriotische hartige held stralen in combinatie met kruidige couscous, gebakken paprika en maakt de limoen-knoflookolie er een echte smaakexplosie van. Genoeg reden voor een kleine buikdans in de keuken (al zeggen we het zelf).

  Chili sin carne met rode bonen, guacamole en koriander

  Een goede chili heeft eigenlijk geen carne nodig: met de juiste verse ingrediënten, smaakmakers en een flinke lik zelfgemaakte guacemole vervang je je koksmuts zó voor een sombrero. In dit recept zorgen de paprika en limoen voor een friszoete smaak en geven de Mexicaanse kruiden en koriander diepgang. Rode peper, rode kidneybonen en zilvervliesrijst erbij en je krijgt zelfs de meest kritische Mariachi-band aan het spelen van blijdschap.

  Zin om mee te doen aan de Week Zonder Vlees? Schrijf je hier in. 

   

  Vorig artikel
  3 x gezond én lekker junkfood 3 x gezond én lekker junkfood
  Volgend artikel
  Pinda-chocoladetruffels Pinda-chocoladetruffels

  Gerelateerde artikelen