3 x gezond én lekker junkfood

19 februari 2019
door Axelle Tips en Tricks

  ‘Je lichaam is een tempel’, maar af en toe heeft die tempel wel erg trek in iets om te snacken. En dat mag ook best, maar natuurlijk wel met een goed recept. Wij kozen hier onze favoriete zondige, maar ook verantwoorde junkfood-recepten. Ga voor gezonde kapsalon op basis van kipgyros, een platbroodpizza boordevol groente of een portobello-veggieburger.

  Kapsalon met kipgyros

  Deze junkfood-klassieker met – hou je vast – friet, shoarma, kaas én knoflooksaus heeft zijn naam te danken aan de kapper die het altijd bestelde bij een Rotterdamse shoarmazaak. In deze versie vervangen we de friet met in de oven gebakken aardappelpartjes, de shoarma met kipgyros en de knoflooksaus met een lichte dressing op basis van karnemelk. Zo geniet je nog steeds van de lekkere kapsalon-smaak, maar hoef je je geen zorgen maken over de grote hoeveelheid calorieën. 

  Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

  Zucht. Hoe lekker het ook is, gezond is ons favoriete exportproduct uit Italië niet altijd. Van deze gezonde pizza kun je gelukkig wél verantwoord genieten. Je maakt hem met een dunne bodem van Libanees platbrood op basis van volkoren meel, een goede hoeveelheid groente, een lekker kaaslaagje van pittige Grana Padano en romige ricotta.

  Falafel met een ‘broodje’ van portobello

  Nee, deze veggieburger heeft niet te lang in de oven gezeten hoor: het bruine broodje is eigenlijk een ‘broodje’ van twee grote portobello’s. Portobello’s zijn uit de kluiten gewassen kastanjechampignons die een heerlijke notige smaak hebben, maar ook stevig genoeg zijn om te dienen als hamburgerbroodje. Om deze veggieburger compleet te maken beleg je hem met falafel, botersla en gekarameliseerde rode ui. De friet van aardappel en wortel bak je niet in het frituurvet, maar in de oven. Wél de lusten, niet de lasten. Smakelijk eten!

  Meer gezonde alternatieven van je favoriete junkfood vind je hier!

  Vorig artikel
  Vegetarische valentijns-pasta met aubergineballetjes Vegetarische valentijns-pasta met aubergineballetjes
  Volgend artikel
  Doe mee aan de Week Zonder Vlees! Doe mee aan de Week Zonder Vlees!

  Gerelateerde artikelen