Je hebt het vast weleens gezien in potjes in de supermarkt, maar wat is het precies? In landen als Duitsland en Groot-Brittannië is mierikswortelsaus niet van het menu weg te denken. Mierikswortel wordt daar veel gegeten bij vis (Duitsland) en rosbief (Groot-Brittannië).
Lees meerBuiten eten geeft een echt zomergevoel en nu het zonnetje wat vaker schijnt kun je er weer met een goedgevulde picknickmand op uittrekken.
Lees meerWeet je nog, toen je jong was en je moeder je vertelde dat het enige wat ze voor haar verjaardag, Kerstmis of Moederdag wilde hebben "een knuffel ... of iets zelfgemaakt" (...)
Lees meer1.Gnocchi in romige saus
In dit gerecht combineer je zachte deegkussentjes van tarwemeel en aardappel met een zachte, romige saus die rijk is aan groenten. De heerlijk geurende basilicumblaadjes en (...)
Lees meerEen mooie paastafel hoeft helemaal niet veel geld te kosten. En als je het leuk vindt om te knutselen met Pasen, bijvoorbeeld met de kinderen, kun je veel leuke decoraties gewoon zelf maken.
Lees meerPasen is een echt lentefeest, waarbij het samenzijn aan een mooi gedekte tafel met een overvloed aan soorten brood, eieren en chocolade centraal staat. Hier geef ik een paar simpele tips voor een vrolijke paastafel.
Lees meer1 reactie
Ze houden alleen van komkommer en wortel, maar als er een stukje ui in het eten zit, worden ze hysterisch. Herken je dit? Het kan anders.
Lees meer1 reactie
Wat bij ons vaak goed werkt is vragen wat nou het allerviest is. Ze moeten dan alle verschillende groenten heel goed proeven om goed te bepalen welke ze echt het viest vinden. Voor ze het weten hebben ze de helft al op :). En als ze het weten mogen ze die groente verder laten liggen, maar moet de rest wel op.
Popcorn zelf maken is hartstikke makkelijk en bovendien veel lekkerder dan een zak uit de magnetron.
Lees meerVeel mensen kennen zeewier alleen van sushi, maar er is meer. We hebben vijf soorten voor je op een rijtje gezet.
Lees meerHelp! Het is vandaag Valentijn! Je bent op het briljante idee gekomen om iets lekkers te koken, maar je bent bang dat jouw beroemde kip-curry het deze keer niet haalt. Het zweet breekt je al uit.
Lees meer
na in de goede week de plechtigheden te hebben meegemaakt in een abdij, zullen we ook op het feest van de verrijzenis de maaltijd gebruiken bij de gastvrije monniken.