Chocolade-kersttruffels

10 december 2018
door Stephanie Reynaert Tips en Tricks

  Kerstmis: een tijd van gezellig samenzijn en – als je het ons vraagt – vooral toch ook een tijd van eten. Véél eten. Geen betere afsluiter van jouw gezellige kerstavond dan deze chocolade-kersttruffels. Je vindt er bij de koffie vast nog een plekje voor!

  Van de vele hapjes tot een uitgebreid kerstdiner: kerst is het moment om naar hartewens te eten. Maar wat als je na al dat lekkers dan ineens ook gezelschap krijgt van deze heerlijke kersttruffels? Daar zeg je toch geen nee tegen? Want laten we eerlijk zijn, deze chocoladetruffels zijn gewoon té lekker om te laten liggen!

  Dadel-cashewtruffels

  Veenbes-pistachetruffels met witte chocolade

  Ingredients:

  • 25 ml room
  • 200 g witte chocolade
  • 80 g cranberry’s
  • 40 g ongezouten pistachenoten

  Instructions:

  1. Breng wat water aan de kook in een steelpan en leg een schaaltje bovenop het kokende water. Let op dat het schaaltje groot genoeg is zodat er geen water in komt. Zet het vuur terug lager en voeg de room en de witte chocolade toe aan het schaaltje tot de chocolade gesmolten is.
  2. Hak ondertussen de cranberry’s grof en voeg ze toe aan de gesmolten chocolade. Meng dit goed.
  3. Giet het chocolademengsel in een brede platte kom en laat 2 – 3 uur afkoelen in de koelkast. Roer na elk uur even om zodat het mengsel glad blijft.
  4. Hak de pistachenoten fijn. Neem steeds 1 theelepel van het chocolademengsel en rol dit tot kleine balletjes. Rol ze hierna door de gehakte pistachenoten zodat deze volledig bedekt zijn.
  5. Plaats de balletjes op een bord en laat ze nog ongeveer 1 uur hard worden in de koelkast. Smakelijk!

  Kokostruffels met pure chocolade 

  Ingredients:

  • 80 g boter
  • 80 g bloemsuiker
  • ½ el limoensap
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g pure chocolade
  • 80 g droge kokosrasp

  Instructions:

  1. Klop de boter met een staafmixer tot deze romig is. Voeg vervolgens de bloemsuiker, limoensap en het vanille-extract toe.
  2. Hak de chocolade grof. Breng wat water aan de kook in een steelpan en leg een schaaltje bovenop het kokende water. Let op dat het schaaltje groot genoeg is zodat er geen water in loopt. Zet het vuur terug lager en voeg de chocolade toe aan het schaaltje tot de chocolade gesmolten is.
  3. Roer de vloeibare chocolade door het botermengsel en voeg ook ongeveer 25 g gedroogde kokosrasp toe
  4. Koel het mengsel gedurende een uur in de koelkast. Neem daarna steeds 1 theelepel van het chocolademengsel en rol dit tot kleine balletjes. Rol deze balletjes in de resterende kokosrasp. Smakelijk!
  Vorig artikel
  4 feestelijke kersthapjes 4 feestelijke kersthapjes
  Volgend artikel
  5x kruidenboter 5x kruidenboter

  Gerelateerde artikelen