5x kruidenboter
11 december 2018Bij de borrel, als smaakmaker bij vlees of vis, of als kruidige toevoeging om mee te bakken: kruidenboter is altijd een goed idee en al helemaal als je het zelf maakt. Deze vijf recepten voor kruidenboter zijn onweerstaanbaar en zó gemaakt!
[columns_row width=”half”][column]
De klassieker
- 100 g roomboter
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 4 sprieten bieslook
- 1 – 2 knoflooktenen
- Peper en zout
Lekker met: rood vlees, brood.[/column] [column]
Bieslook en mosterd
- 100 g roomboter
- 2 el dijonmosterd
- 4 sprieten bieslook
- peper en zout
Lekker met: gerookte zalm, gestoomde asperges. [/column] [/columns_row] [columns_row width=”third”][column]
Peper en citroen
- 100 g roomboter
- citroenrasp van 1 citroen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1/2 tl chilipoeder
- peper en zout
Lekker met: gegrilde kip, vis, maiskolf. [/column] [column]
Rozemarijn en sinaasappel
- 100 g roomboter
- rasp van 1 sinaasappel
- 2 takjes rozemarijn
- snufje peper en zout
Lekker met: varkensmedaillons, gegrilde kip. [/column] [column]
Waterkers en citroen
- 100 g roomboter
- Handje waterkers
- Citroenrasp van 1 citroen
- snufje peper en zout
Lekker met: vis, kip, aardappelen uit de oven. [/column][/columns_row]