5x kruidenboter

11 december 2018
door Juliette Clonier Astuces

Bij de borrel, als smaakmaker bij vlees of vis, of als kruidige toevoeging om mee te bakken: kruidenboter is altijd een goed idee en al helemaal als je het zelf maakt. Deze vijf recepten voor kruidenboter zijn onweerstaanbaar en zó gemaakt!

kruidenboter[columns_row width=”half”][column]beurre herbes

De klassieker

  • 100 g roomboter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 4 sprieten bieslook
  • 1  – 2 knoflooktenen
  • Peper en zout

Lekker met: rood vlees, brood.[/column] [column]beurre herbes

Bieslook en mosterd

  • 100 g roomboter
  • 2 el dijonmosterd
  • 4 sprieten bieslook
  • peper en zout

Lekker met: gerookte zalm, gestoomde asperges. [/column] [/columns_row] beurre herbes[columns_row width=”third”][column]

Peper en citroen

  • 100 g roomboter
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl chilipoeder
  • peper en zout

Lekker met: gegrilde kip, vis, maiskolf. [/column] [column]

Rozemarijn en sinaasappel

  • 100 g roomboter
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 takjes rozemarijn
  • snufje peper en zout

Lekker met: varkensmedaillons, gegrilde kip. [/column] [column]

Waterkers en citroen

  • 100 g roomboter
  • Handje waterkers
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • snufje peper en zout

Lekker met: vis, kip, aardappelen uit de oven. [/column][/columns_row] beurre herbes

Vorig artikel
Chocolade-kersttruffels Chocolade-kersttruffels
Volgend artikel
Zoet (kerst)cadeau: maak je eigen chocoladereep Zoet (kerst)cadeau: maak je eigen chocoladereep

Gerelateerde artikelen