Zoet (kerst)cadeau: maak je eigen chocoladereep

18 december 2018
door Rebecca Down Geen onderdeel van een categorie

    Of je het nu maakt om jezelf mee te verwennen, een diner mee af te sluiten of een geliefde mee te verrassen: zelfgemaakt zoet is altijd goed! Deze chocoladereep is een feestje voor de ogen (en smaakpapillen). 

    De leukste geschenken zijn zelfgemaakt, vooral als ze ook nog eens waanzinnig goed smaken. Deze zelfgemaakte chocoladereep kost weinig (moeite) maar levert héél veel plezier op. Wij maakten ‘m extra vrolijk door het te garneren met pistachenoten en stukjes gehakte kerstsnoep.

    Zo maak je je eigen chocoladereep met toppings

    Smelt twee soorten chocolade au bain-marie in aparte pannen en giet ze aan het uiteinde van een met bakpapier beklede bakplaat. Wij gebruiken hier witte en melkchocolade, maar je kunt uiteraard ook andere chocoladesoorten toevoegen aan je mix!

    Roer met een houten lepel de twee chocoladesoorten voorzichtig door elkaar voor een marmer-effect.

    Strooi er je favoriete toppings over. Wij kozen voor gehakte pistachenoten en kerstsnoepjes. Laat een paar uur afkoelen in de koelkast en snijd in grote stukken. Vrolijk kerstfeest!

    Zelfgemaakte chocoladereep met toppings

    Ingredients

    • 400 g melkchocolade, fijngehakt
    • 400 g witte chocolade, fijngehakt
    • Toppings naar keuze

    Instructions:

    1. Smelt de witte en melkchocolade in twee aparte kommen au bain-marie of in de magnetron.
    2. Giet de gesmolten chocolade over de uiteinden van een met bakpapier bedekte bakplaat.
    3. Meng voor een marmer-effect de twee chocoladehelften met een houten lepel door elkaar.
    4. Voeg toppings toe: marshmallows, noten, kokosvlokken, gedroogde bessen, fijngehakte speculaas, of wat je maar wilt!
    5. Laat een paar uur afkoelen in de koelkast en snijd de geharde chocolade in stukken. Ga je het weggeven? Wikkel de stukken in cellofaan en doe er een feestelijk lint omheen. Klaar!
    Vorig artikel
    5x kruidenboter 5x kruidenboter
    Volgend artikel
    De bes(te) taart: cranberrytaart De bes(te) taart: cranberrytaart

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Julia Dijkstra schreef:

    Wat een leuk idee om je eigen chocoladereep te maken. Met Kerstmis heb ik mijn eigen kerstbonbons gemaakt, maar een chocoladereep maken is ook een goed idee. Dit ga ik doen voor een vriendin van mij, die binnenkort jarig is. Ik vind het resultaat er erg lekker uitzien!

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *