Cook it Forward met Nienke Plas

7 december 2017
door Lisa Kapan In de keuken

  Tv-chef Miljuschka Witzenhausen laat bij Cook it Forward niet alleen zien hoe je een lekkere, snelle maaltijd op tafel zet, maar ook dat humor en koken goed samengaan.

  Daar past haar volgende gast perfect bij! Deze persoon is namelijk niet alleen gek op eten, maar ook momenteel een van de meest populaire comédiennes van de Lage Landen en de (online) koningin van comedy-vlogs… Nienke Plas!

  Van kantoortijger naar Comedy Queen

  Nienke Plas is het perfecte voorbeeld dat het hebben van lef en een langgekoesterde droom uiteindelijk kunnen leiden tot een carrièreswitch om u tegen te zeggen. Ondanks haar ambitie om stand-up comedy te gaan doen en daar groot in te worden, was Nienke jarenlang aan het werk op een kantoor. In een spontane bui nam ze een keer een grappige vlog op en zette het op  Facebook, waardoor haar carrière plotseling een andere wending nam. Haar Hahalogs zijn inmiddels een fenomeen op Youtube en ze is tegenwoordig naast online, ook in theaters en op tv te vinden. Daar houdt het overigens niet op: Plas heeft grootse plannen voor de toekomst! In de aflevering van Cook it Forward vertelt ze Miljuschka over deze plannen, haar favoriete gerechten, hoe ze van kantoortijger naar Comedy Queen ging en hoe haar gezinsleven en werkweek eruit zien.

  Een krokant feestje op je bord

  Het gerecht dat Nienke en Miljuschka maken is een heerlijke samenkomst van smaken en texturen. Doordat je de spruitjes in dit gerecht roostert smaken ze heel anders dan wanneer je ze kookt. Ook de kikkererwten in dit gerecht zijn krokant, terwijl de gepofte bataat juist boterzacht is, met de spannende smaak van gerookte paprika. Het zureroom-limoensausje geeft het gerecht frisheid en de pinda’s zorgen voor een lekkere bite. Een echt feest op je bord wat zowel pittig, zacht, zurig en zoet smaakt en makkelijk te maken is. Zie hier hoe je dat doet!

  cook it forward

  Heb jij ook zo genoten van deze aflevering van Cook it Forward? De hele aflevering kun je hier terugkijken. 

  Vorig artikel
  Een snufje redding bij kookstress Een snufje redding bij kookstress
  Volgend artikel
  Cook it Forward met Tanja Jess Cook it Forward met Tanja Jess

  Gerelateerde artikelen