Curry met Alpro Mild & Creamy Naturel en meerval
30 augustus 2013
Deze week vind je een pak Alpro Mild & Creamy Naturel in de HelloFresh Box. Naast alle ingrediënten die je nodig hebt voor de recepten in het receptenboekje natuurlijk. Je kunt deze plantaardige variatie op yoghurt voor allerlei bereidingen gebruiken. Omdat hij heerlijk zacht en mild van smaak is, is Mild & Creamy bijvoorbeeld perfect om mee te ontbijten. In deze curry met Alpro Mild & Creamy Naturel zorgt de plantaardige yoghurt voor een milde smaak. Heb je meer briljante recepten bedacht met Alpro Mild & Creamy? Laat het ons dan weten via een comment!
Curry met meerval en Alpro Mild & Creamy Naturel
Ingredients
- Voor 4 personen:
- 150 g jasmijnrijst
- ½ bloemkool
- ½ aubergine
- 2 tl currypasta
- 200 ml Alpro Mild & Creamy Naturel
- 3 kaffir limoenblaadjes
- 200 g meervalfilet
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tl suiker
- Peper & zout naar smaak
Instructions:
- Kook 500 ml water per persoon en kook de jasmijnrijst in 10 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt nagaren.
- Snijd de aubergine klein. Verwijder de bladen van de bloemkool, was deze grondig en snijd in roosjes. Snijd de meervalfilet in grove stukken.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de currypasta op middellaag vuur gedurende 2 minuten.
- Voeg de aubergine toe en bak 2 minuten. Voeg de bloemkool toe, zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten. Giet de Alpro Mild & Creamy Naturel bij de groenten, voeg de kaffir limoenblaadjes en de suiker toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat 4 minuten koken.
- Voeg de meervalfilet toe aan de curry en laat het geheel nog 4 minuten koken.
- Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry er overheen.