Missie: red de pruimen van boer Kees 31 juli 2018

door Sterre van Eijk Achter de schermen

Hoewel de pruimen van teler Kees Hamelink genoeg zon hebben gezien en daardoor prima te pruimen zijn, is hun formaat door het warme weer, nét 3 millimeter te klein voor supermarkten. Wij komen in actie! Lees hier alles over onze missie.

pruimen

Zon en zee(water)

De zomer is tot nu toe zonovergoten en heerlijk, maar niet iedereen is aan het juichen door de aanhoudende hoge temperaturen. Pruimenteler Kees uit het Zeeuwse Wemeldinge is een van die mensen. Teelde boer Kees zijn pruimen niet in Zeeland, dan zat hij nu waarschijnlijk niet met de gebakken peren. Het land beregenen met grondwater als redmiddel in droge tijden is daar namelijk geen optie; het water is te zout zo vlak bij de Oosterschelde. Resultaat: 60.000 kilo niet te verkopen pruimen.

Pruimenteler Kees

Onze Fruitbox is extra goed te pruimen

Net als de supermarkten nemen wij kwaliteit heel serieus, maar we kijken niet op een paar millimeter. Wat wij bij het selecteren van onze producten belangrijk vinden is smaak en de manier waarop het geproduceerd is – en dat zit bij deze pruimen wel snor. Voedselverspilling vinden wij zonde en om te voorkomen dat goed fruit verloren gaat, hebben wij een deel van Kees zijn pruimen gekocht. Je vindt ze komende week in de Fruitbox! 

Zin om de kleine (maar fijne) pruimen te proeven? Bestel hier de Fruitbox!

Heb je nu of straks pruimen in huis en zoek je kookinspiratie? Maak jam van je pruimen, verwerk ze in een salade, combineer ze met geitenkaas op een broodje of maak dit recept voor amandel-pruimentaart. 

Vorig artikel
De zomer door met HelloFresh De zomer door met HelloFresh
Volgend artikel
De lekkerste culinaire reis naar… Vietnam De lekkerste culinaire reis naar… Vietnam

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Femke schreef:

Wat een top actie van Hello Fresh! En wat zijn ze lekker die pruimen. Mmmmmmm

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 6 =