Onze favoriete kerstkoekjes
19 december 2019Voorbereidingen voor het kerstdiner klaar? Kerstkoekjes bakken maar! Met de Kerst- of Gourmetbox heb je in een keer alle ingrediënten én receptkaarten in huis voor het diner. En met die extra tijd die je anders had besteed aan het zoeken naar alle recepten én boodschappen, kun jij nu samen met je kinderen, nichtjes of neefjes deze feestelijke kerstkoekjes maken!
December is bij uitstek de maand waarin je van de meest lekkere kerstkoekjes kunt genieten. (Kerst)muziekje op de achtergrond en klutsen, kneden en uitrollen maar!
Met dit deeg maak je ongeveer 15 kerstkoekjes.
Ingrediënten voor het deeg:
- 100 g bruine suiker
- 250 g bloem
- sufje zout
- 1 mespuntje gemalen gember
- 1 el kaneel
- 1 ei
- 125 g boter
Ingrediënten voor de versiering:
- 200 g witte chocolade
- rode en groene suikerglazuur
Benodigdheden:
- kom
- kleine pan
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem met het snufje zout, de suiker, kaneel, gember, ei en boter en kneed tot een deeg. Voeg eventueel een eetlepel koud water toe om het deeg soepeler te maken.
- Rol het deeg met een deegroller uit en steek er met een glas ronde koekjes uit.
- Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verwarm, terwijl de koekjes afkoelen, de chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een hittebestendige kom te laten smelten boven een pan met een laagje net niet kokend water. Dip vervolgens de afgekoelde koekjes voor de helft in de chocolade en versier met het suikerglazuur.