Feest met HelloFresh
4 november 2021Hang de slingers op en laat de confettipoppers maar knallen: HelloFresh bestaat 10 jaar! En wie jarig is trakteert: daarom delen wij de recepten van onze favoriete witte chocolade-vijgentaart, ‘om-je-vingers-bij-af-te-likken’ cupcakes met chocoladeglazuur en onze eigen HelloFresh Markt brownies met bosbessen en kokos.
Witte chocolade-vijgentaart
De vijgentaart is perfect als je zin hebt in een snelle en zoete verwennerij, met als extraatje dat hij er ook nog fantastisch uit komt te zien. Een zoet chocoladebeslag met sappige vijgen en perzik. Een feest voor het oog én je smaakpapillen.
[columns_row width=”half”] [column]
Ingrediënten
- 130 g havervlokken
- 100 g amandelen
- 30 g amandelmeel
- 10 pitloze dadels
- 3 el gesmolten kokosolie
- 2 el honing
- 200 ml kokosmelk
- 200 g witte chocolade, fijngehakt
- 1 el roomboter
- 4-5 vijgen, in kwarten
- 2 perziken in plakjes
Instructies
1. Mix de havervlokken, de amandelen, het amandelmeel en de dadels in een keukenmachine of gebruik een handmixer en meng tot een grof gemalen geheel. Voeg de gesmolten kokosolie en honing toe en mix tot het mengsel op nat zand lijkt.
2. Bekleed de taartvorm met het deegmengsel. Plaats in de koelkast Plaats in de koelkast en ga aan de slag met de vulling.
3. Voor de vulling: breng de kokosmelk aan de kook in een kleine pan en zet het vuur uit. Voeg de fijngehakte witte chocolade toe en laat 1 minuut staan. Voeg de honing toe en roer tot het geheel glad en romig is. Giet de vulling over het deeg in de taartvorm.
4. Laat de taart minstens twee uur stijf worden in de koelkast.
5. Garneer met de verse vijgen en perzik.
Cupcakes met glazuur
Zei er daar iemand cupcakes? Wij zijn er gek op! Met dit recept maak jij in een handomdraai de lekkerste cupcakes. En voor de echte zoetekauw een chocoladeglazuur die niet mag ontbreken. Hiermee tover jij deze cupcakes in één keer om tot een echt feestje.
[columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten cupcakes
Ingrediënten glazuur
- 175 g donkere chocolade (minimaal 70% cacao)
- 250 g ongezouten roomboter
- 275 poedersuiker
- 1 el vanille-extract
Instructies cupcakes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop met een garde of mixer de eieren tot schuim in een kom. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe. Snijd de boter in stukken en voeg aan de kom toe. Klop tot een glad beslag ontstaat zonder stukjes.
3. Mix het beslag vervolgens met de melk, bloem, een snufje zout en het bakpoeder. Mix alles goed door elkaar tot een stevig beslag.
4. Leg de papieren cupcakevormpjes in de cupcakevorm. Vul de papieren vormpjes voor de helft met het beslag en bak circa 30-40 minuten tot de cupcakes goudbruin kleuren.
5. Haal de cupcakevorm uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.
6. Proeven én uitdelen maar!
Glazuur
1. Smelt de chocolade au bain-marie door een hittebestendige kom boven een grote pan met water te verwarmen.
2. Zeef ondertussen de poedersuiker in een kom en mix deze samen met de boter tot een luchtig geheel
3. Voeg vervolgens geleidelijk het vanille-extract en de gesmolten chocolade toe en mix totdat er een glad geheel ontstaat. Even laten afkoelen, klaar!
HelloFresh Markt brownies
Smeuïge brownies geserveerd met verse ingrediënten: bosbessen, pecannoten en kokos. Ben je al om? Via de HelloFresh Markt voeg je de Bakbox met één klik aan je maaltijdbox toe. Het enige wat jij hoeft te doen is het volgen van de stappen (en ervan genieten natuurlijk). En even tussen ons: op dit moment voeg je de brownies aan je box toe met 25% korting.
Voeg de Bakbox hier aan je box toe.