Gebruik alle ingrediënten uit de box
27 januari 2016
Ingrediënten uit de box van deze week
Citroen
Champignons en spinazie
Maak hier een gemakkelijke pasta met fusilli, kruidenroomkaas, spinazie en champignons van. Yummy!
Ingrediënten:
- 90 g pasta per persoon
- Overgebleven campignons
- Overgebleven spinazie
- 2 el kruidenroomkaas per persoon
- Peper en zout naar smaak
Benodigdheden:
- Pan met deksel
- Wok of hapjespan
Bereidingswijze:
- Kook 90 g fusilli per persoon in een pan met deksel totdat de fusilli al dente is.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de champignons 3 minuten.
- Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan totdat alle spinazie geslonken is. Voeg 2 el kruidenroomkaas per persoon toe en roer totdat deze gesmolten is.
- Giet de fusilli af, bewaar een beetje kookvocht, en voeg de fusilli met 1 el kookvocht per persoon toe aan de groenten met saus. Breng op smaak met peper en zout.
Radijs en cherrytomaten
Heb je ook nog cherrytomaten en/of radijsjes over? Halveer dan de cherrytomaten en snijd in plakjes. Roer tegelijkertijd met de kruidenroomkaas door de saus. Zo smaakt het pastagerecht nóg lekkerder!
Op zoek naar iets anders met cherrytomaten? Hier hebben we 5 tips op een rijtje gezet.
Radijs is ook heel lekker op brood. Bijvoorbeeld met een plakje kaas. Het beste bewaar je de radijs in een plastic zak (met gaatjes) in de groentelade. Zo houd je ze net wat langer fris. Radijs kun je helaas niet goed invriezen.
Kokosrasp
Echt een aanrader: roer ’s ochtends wat kokosrasp door de yoghurt met muesli. Wil je het hergebruiken voor het avondeten? Bekijk dan hier een van onze lekkerste recepten met kokosrasp.