Gemakkelijke groene pesto

8 januari 2015
door hellofresh Gerechten

Gemakkelijke groene pesto

Ben jij ook zo’n fan van de groene pesto uit de box? Deze echte Italiaanse klassieker is perfect in een heleboel gerechten. Door pasta, op een broodje of bij een stukje gegrilde kip: pesto kan bijna overal. En je maakt het gemakkelijk zelf!

Groene pesto

Ingredients

  • 20 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 30 g basilicumblaadjes
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 30 ml olijfolie (+/- 3 el)
  • peper en zout
  • Benodigdheden:
  • koekenpan
  • blender
  • staafmixer met hoge kom of blender

Instructions:

  1. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Bewaar apart.
  2. Snijd of pers de knoflook fijn en scheur de basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de Parmezaanse kaas klein.
  3. Meng in een hoge kom met staafmixer of blender de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en olijfolie. Bestrooi met peper en zout en pureer tot de pesto de gewenste dikte heeft. Voeg naar wens extra olijfolie toe om de pesto vloeibaarder te maken en breng verder op smaak met peper en zout.

 Tips voor wat groene pesto-variatie

  • Vervang de basilicum eens door een ander groene kruid, zoals oregano. Of rucola!
  • Vervang de pijnboompitten deels of volledig door andere noten, zoals cashewnoten, amandelen of pistachenoten.
  • Voeg voor een twist 2 – 3 kleingesneden zongedroogde tomaten toe aan de basispesto.

Veel kookplezier en eet smakelijk! 

Vorig artikel
Voor alle HelloFresh-kinderen: banaan-chocoladelolly’s Voor alle HelloFresh-kinderen: banaan-chocoladelolly’s
Volgend artikel
Inspiratie: ga aan de slag met jouw Fruitbox Inspiratie: ga aan de slag met jouw Fruitbox

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Ruddy Fisscher schreef:

Tip :
Het zou in het algemeen handig zijn als op de verpakking van de groenten bijvoorbeeld ” sla” uit
Italie staat vermeld of deze is gewassen of nog moet worden gewassen , dat staat er niet op !
Groet ,
Ruddy

Frederieke schreef:

Bedankt voor de tip Rudy! Ik geef het door aan mijn collega’s!

Fred schreef:

Heerlijk, probeer ook eens met korianderblad.

Frans schreef:

Wij zijn al een aantal maanden gebruiker van Hello Frech. Ik moet zeggen dat ik in het begin wat sceptisch tegenover stond mijn partner Marieke vond het een uitkomst en leuke recepten ik ben steeds meer gaan wennen en zijn over gegaan van 1naar 2 pers. Dan 3x per week we smullen er lekker van complimenten voor de menu samen stellingen!