Het verschil tussen couscous en parelcouscous

25 juni 2020
door hellofresh Ingrediënten

Je zou denken dat couscous en parelcouscous bijna hetzelfde is, maar niets is minder waar! Lees verder om het verschil tussen couscous en parelcouscous te ontdekken.

[columns_row width=”half”] [column]

Couscous

Couscous wordt gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. In de Marokkaanse keuken is couscous onmisbaar, en het wordt ook veel gegeten in andere Noord-Afrikaanse landen. Couscous kun je heel gemakkelijk bereiden: je hoeft de couscous alleen maar een paar minuten te laten wellen in kokend water. Dat is helemaal niet de oorspronkelijke manier waarbij je het meerdere keren stoomt en loswrijft met je handen, maar wel een stuk sneller! Couscous laat je nooit koken. De smaak ervan is vrij neutraal. Van oudsher worden hier dan ook smaakvolle kruiden, zoals komijn, koriander, gember, kaneel en kurkuma aan toegevoegd.

Alle HelloFresh-recepten, altijd bij de hand

Download de HelloFresh-app en ontdek duizenden recepten. Registratie is niet nodig!

Download nu

hellofresh app

[/column] [column]

 Parelcouscous

Parelcouscous wordt ook wel ptitimIsraelische couscous of Jeruzalem couscous genoemd. Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en wordt veelal in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël gegeten. Parelcouscous wordt, net als couscous, gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. Doordat parelcouscous groter is dan couscous, is de bereidingswijze ook anders. Parelcouscous moet je namelijk ongeveer 10 minuten laten koken. Parelcouscous heeft een zachtere en vollere smaak dan couscous.

[/column] [/columns_row]

Heb je al zin gekregen in een heerlijk (parel)couscous recept? Hieronder vind je inspiratie voor beide. 

[columns_row width=”half”] [column]

Zomerse parelcouscous met gerookte kip

Afgetopt met zongedroogde tomaten en courgette. Nog een voordeel is dat hij binnen 25 minuten op tafel staat. Genieten maar! Voeg dit gerecht hier toe aan jouw box van volgende week.

[/column] [column]

Mediterrane couscous met tonijn

Heb je toch meer zin in normale couscous? Probeer dan deze mediterrane versie met verse kruiden en leccino olijven. Je kan het smakelijke recept hier vinden.

[/column] [/columns_row]

Laat ons via #hellofreshnl weten wat jouw favoriete couscous recept is! 

Vorig artikel
5 makkelijke en snelle recepten met ingrediënten uit je keukenkastje 5 makkelijke en snelle recepten met ingrediënten uit je keukenkastje
Volgend artikel
5x tips voor een zomerse picknick ☀️ 5x tips voor een zomerse picknick ☀️

Gerelateerde artikelen

9 reacties

Carla Spee schreef:

ik vind parelcouscous heerlijk. Ik ben op zoek gegaan maar kan het nergens kopen. Kunnen jullie me helpen

Frederieke schreef:

Goedemorgen Carla, Je kunt het beste in een Griekse, Turkse of Italiaanse supermarkt op zoek gaan naar parelcouscous. Succes! Groetjes, Frederieke

Karin schreef:

Ik heb het bij AH ook wel zien staan, van het merk Alfez

Carolien schreef:

Bij AH hebben ze het. Het staat dan bij de wraps, japanse gerechten e.d.

Fatima Bouldajan schreef:

probeer de Marokkaanse slager eens
het bespaart je dat een hoop werk
trouwens je hebt er ook een speciale pan voor nodig

eet smakelijk

Fatima

Ton schreef:

Parelcouscous vind ik veel lekkerder…. Het is een beetje als risotto….

jorgen schreef:

top, ik dacht, verdorie 170 gr … we gaan nog honger hebben maar niets is minder waar, zeker genoeg en zeer zeer lekker ! ligt vanaf nu altijd in de kast.

Frederieke schreef:

Leuk om te horen Jorgen!

Sonja schreef:

Parelcouscous is absoluut favoriet bij ons; wij hopen dat het regelmatig in de box te vinden is; worden wij vrolijk van 😉