Jullie 5 handige keukentips

20 oktober 2015
door Frederieke In de keuken

  We vroegen op onze Facebookpagina naar jullie beste keukentips. En dat hebben we geweten. Wat een uitgebreide keukenkennis hebben jullie zeg! Alle tips kunnen jullie op Facebook teruglezen, maar hieronder hebben we een selectie gemaakt.

  Jullie keukentips

  Keukentips

  Bron: Greetje Bakkenes-Luisman op onze Facebookpagina

  Keuken op orde houden – meerdere klanten
  Jullie houden blijkbaar van een opgeruimde keuken, want meerdere mensen reageerden met de tip om je keuken op orde te houden tijdens het koken. Zijn wij het helemaal mee eens natuurlijk. Aanvullend hierop zijn tips als die van Greetje Bakkenes Luisman: ”alles afwegen en klaarzetten. Dat kookt een stuk ontspannender. ” en die van Yvonne Geraedts: ”eerst het hele recept doorlezen en dan pas beginnen met het bereiden van je gerecht, lijkt een open deur maar veel mensen doen dat niet!”. 

  Aardappel meekoken voor als je soep te zout is – Maartje Hofman
  Maartje (een HelloFresh-klant, niet Maartje van HelloFresh) had een heleboel tips, waaronder die van een pollepel op je pan leggen om het overkoken tegen te gaan. Een andere hele goede tip vonden wij deze: ”als je per ongeluk te veel zout hebt toegevoegd  aan je soep moet je een aardappeltje meekoken. De aardappel absorbeert het zout.”

  Water en azijn om geuren te absorberen – Judith Sinnige Wiggers
  Als je iets aan het koken bent wat een sterke geur heeft, gaf Judith een goede tip. ”Bij sterk ruikende gerechten, en bijvoorbeeld het uitbakken van spekjes, een pannetje met water en azijn opzetten.” Scheelt een heleboel kookluchtjes in huis!

  Recept ophangen – Lenny Coolens
  Een goede tip om je recept op te hangen komt van Lenny: ”als je het recept volgt hang het met een magneet aan je dampkap (dit is afzuigkap in het Nederlands). Zo hangt het dicht bij je en kun je tijdens het roeren zien wat je volgende stap is.” Handig! 

  Pompoen eerst in de oven – Anne Lubbers
  Vind jij het ook altijd zo’n gedoe om een pompoen te snijden? Anne heeft een goede tip: ”pompoen eerst roosteren in de oven. Daarna kun je heel gemakkelijk het velletje verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden.” Je kunt de schil van een (fles)pompoen overigens gewoon eten, dus je hoeft hem niet persé te schillen als je dat te veel gedoe vindt. Roosteren is dan wél een goed idee om de zoete smaak van pompoen naar boven te brengen en om makkelijker te snijden en de zaden eruit te kunnen halen.

  Volgende week delen we op het blog onze 5 handigste keukentips!

  Vorig artikel
  Tips voor een snel én uitgebreid ontbijt Tips voor een snel én uitgebreid ontbijt
  Volgend artikel
  Voor de kids: tekenen Voor de kids: tekenen

  Gerelateerde artikelen