Koken met een lactose-intolerantie

11 februari 2015
door hellofresh Achter de schermen

  HelloFresh

  Onze diëtiste Dafna geeft tips hoe je met een lactose-intolerantie vrij gemakkelijk kunt koken en eten met de HelloFresh Box. Helaas kunnen we geen rekening houden met bepaalde allergieën en intoleranties, maar met de tips van Dafna kom je in ieder geval een heel eind.

  HelloFresh

  Tips

  • Staat er in ons recept dat je bepaalde ingrediënten in roomboter moet bakken? Of dat je het door een stamppot moet verwerken? Dit kun je heel gemakkelijk vervangen door ghee. Ghee is geklaarde boter waar geen lactose in voor komt. Ideaal!
  • Inmiddels zijn er veel varianten op koemelk. Zo kun je de melk in stamppotten en sauzen vervangen door plantaardige varianten als amandelmelk, sojamelk, rijstmelk of lactosevrije koemelk. Melk op basis van zowel amandelen en hazelnoten vinden wij ook echt een aanrader!
  • Ook voor room zijn er goede alternatieven te gebruiken. Je kunt het vervangen door rijstroom of sojaroom. In biologische winkels heb je vaak meer keuze, zo is er bijvoorbeeld ook speltroom te koop.
  • Yoghurtsaus kun je ook nog weleens tegengekomen in de HelloFresh Box, zoals bij dit heerlijke recept. Wat je dan het beste kunt doen is de yoghurtsaus vervangen door sojayoghurt. Voeg wat limoensap toe om de zurige smaak terug te laten komen.
  • Tot slot bevatten harde Hollandse kazen door de rijping vaak bijna geen lactose meer. Kun je dit alsnog niet eten? Vervang de kaas dan door geroosterde noten, zaden of pitten. Zo blijven de voedingswaarden van de maaltijd behouden.

  Wat is jouw beste tip om een ingrediënt met lactose te vervangen door een alternatief? 

  Vorig artikel
  Onze nieuwe receptenkaarten Onze nieuwe receptenkaarten
  Volgend artikel
  Winterse inspiratie: zelfgemaakte kaasfondue Winterse inspiratie: zelfgemaakte kaasfondue

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  eviloockx schreef:

  er bestaat ook plantaardige kaas, je vindt hem alleen niet in de standaard supermarkten, in nederland enkel gevonden bij ecoplaza tot nogtoe, ik bestel meestal in duitsland. Het is een beetje zoeken wat jouw smaakpapillen het best bevalt , maar er is behoorlijk wat variatie, gaande van zure room tot harde kazen voor over de pasta en dergelijke.

  Frederieke schreef:

  Goede tip! Bedankt voor het delen:)