Winterse inspiratie: zelfgemaakte kaasfondue

11 februari 2015
door hellofresh Onze recepten
    zelfgemaakt kaasfondue

    Bron: http://www.culy.nl/recepten/heerlijke-kaasfondue-met-seizoensgroenten/

    Met de voorjaarsvakantie voor de deur vonden wij het tijd voor een lekker recept. Deze fondue kun je uitstekend tijdens de wintersport of fijn thuis in het weekend maken. Kaasliefhebbers, jullie hebben geluk: we hebben het namelijk over zelfgemaakte kaasfondue. Ideaal om met kinderen te eten, iedereen kan namelijk zelf bepalen wat je er in dipt. En geloof ons, het maken van fondue zelf is helemaal niet zo moeilijk. Kiezen voor een pakje uit de supermarkt is dus helemaal niet nodig. Zelfgemaakte kaasfondue is ook nog eens veel lekkerder en leuker!

    Zelfgemaakte kaasfondue

    Ingredients

    • Voor 4 personen
    • 25 gram boter
    • 25 gram bloem
    • 500 ml witte wijn
    • 5 fijngesneden knoflooktenen
    • 300 gram belegen boerenkaas
    • 100 gram roodschimmelkaas, zoals Doruvael, Port salut of Reblochon
    • Nootmuskaat
    • Brandewijn of kersenjenever (optioneel)
    • 1 – 1,5 kilo groenten zoals bloemkool, knolselderij, pompoen, rode biet, spruitjes, winterpeen, etc.
    • Zout en peper naar smaak
    • Benodigdheden:
    • Pan met dikke bodem
    • Garde
    • Kom
    • Ovenrooster met bakpapier

    Instructions:

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Smelt de boter in de pan. Voeg de bloem toe en bak deze tot deze korrelig wordt en aan de bodem van de pan begint te plakken. Giet er, al kloppende met een garde, langzaam de witte wijn bij. Voeg telkens nieuwe wijn toe zodra de gebonden saus die ontstaat in de pan weer glad is.
    3. Breng de witte wijnsaus tegen de kook, voeg de knoflook toe en smelt er beetje bij beetje de kaas door. Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en een scheutje brandewijn. Voeg eventueel wat zout toe.
    4. Maak de groenten schoon en snijd in stukken van 3 cm. Meng met de olie in een kom en bestrooi met peper en zout. Leg alle groenten op een ovenrooster met bakpapier en bak 15 minuten of totdat de groenten naar smaak klaar zijn. Gebruik je rode biet? Let dan goed op: deze groente heeft 30 minuten in de oven nodig om gaar te worden.
    5. Serveer de fondue met de geroosterde seizoensgroenten.

    Eet smakelijk!

    Bron: http://bit.ly/1yMUijM

    Vorig artikel
    Koken met een lactose-intolerantie Koken met een lactose-intolerantie
    Volgend artikel
    Koken met restjes uit de box Koken met restjes uit de box

    Gerelateerde artikelen

    2 reacties

    moziandmore schreef:

    Door jouw smakelijke foto ben ik geïnspireerd! Ik ga komend weekend een nieuwe pan halen, vorige is helaas stuk :(, groenten roosteren, brood bakken en een smakelijke kaas-fondue-mix van verse kazen halen. Heb er nu al zin in, met een goed glas rode wijn erbij. Ik denk aan een Rhône. Dank je!

    Hellofresh Marlies schreef:

    Hmmm lekker! Eet smakelijk dan!