Koken met restjes uit de box

16 februari 2015
door hellofresh Onze recepten

    Kliekjesdag

    Alhoewel we altijd proberen om zoveel mogelijk ingrediënten afgepast bij jou thuis te bezorgen, kan het nog weleens voorkomen dat jij bijvoorbeeld wat groenten overhoudt. Voor deze week hebben wij twee snelle, gemakkelijke en vooral heerlijke recepten bedacht die jij perfect kunt gebruiken om te koken met restjes uit de box. Deze week is dat noedelsoep, en een lekker weekendontbijtje van omelet met champignons en zalm.

    Noedelsoep met champignons, tomaat, courgette

    Een opkikker voor de lunch of als voorafje!

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • Overgebleven champignons
    • Overgebleven tomaat
    • Overgebleven courgette
    • 1/2 groentebouillonblokje
    • 200 g noedels
    • Sojasaus naar smaak
    • 1 el olijfolie

    Benodigdheden:

    • Pan met deksel

    Bereidingswijze:

    1. Bereid de bouillon. Snijd de groenten klein en bak deze ongeveer 5 minuten in olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur.
    2. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
    3. Voeg de noedels toe en kook 3 minuten mee. Besprenkel vervolgens met sojasaus naar smaak.
    4. Verdeel de soep over de soepkommen.

    Weekendontbijtje – omelet met champignons, zalm en bladpeterselie

    Begin de dag goed met dit stevige ontbijt!

    Ingrediënten voor 1 persoon:

    • 2 eieren
    • Overgebleven zalm
    • Bladpeterselie naar smaak
    • Champignons naar smaak
    • Scheutje melk
    • Klontje roomboter
    • Peper en zout naar smaak

    Benodigdheden:

    • Mengkom
    • koekenpan

    Bereidingswijze:

    1. Meng in een kom 2 eieren per persoon, de zalm en bladpeterselie met een scheutje melk en peper en zout naar smaak.
    2. Snijd de champignons in plakken.
    3. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan bak de champignons 4 minuten op middelmatig vuur.
    4. Voeg het eimengsel toe aan de champignons en bak nogmaals 4 minuten op middelmatig vuur.
    5. Snijd de omelet doormidden en keer voorzichtig om.
    6. Bak de omelet nog enkele minuten aan de andere kant en klaar is kees!

     Wij hopen dat je met deze tips optimaal gebruik kan maken van de HelloFresh Box! Wat is jouw favoriete manier om overgebleven ingrediënten te gebruiken?

    PS: bekijk hier en hier bewaaradvies voor een aantal ingrediënten en hier vind je tips over wat je kunt doen met overgebleven kruiden!

    Vorig artikel
    Winterse inspiratie: zelfgemaakte kaasfondue Winterse inspiratie: zelfgemaakte kaasfondue
    Volgend artikel
    Een bijzondere paddenstoel: de shiitake Een bijzondere paddenstoel: de shiitake

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Jacqueline de Waard schreef:

    Ik ben enorm onder de indruk van Hello Fresh!!! Alles is super vers en de recepten zijn ongelofelijk gevarieerd, nieuw en zooooo lekker!!! Bedankt alle medewerkers!!!!

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.