Koken met HelloFresh restjes

22 januari 2015
door hellofresh In de keuken

    Kliekjesdag

    Alhoewel we altijd proberen om zoveel mogelijk ingrediënten afgepast bij jou thuis te bezorgen, kan het nog weleens voorkomen dat jij bijvoorbeeld wat groenten overhoudt. Voor deze week hebben wij een aantal snelle, gemakkelijke en vooral heerlijke recepten bedacht zodat jij kunt koken met HelloFresh restjes.

    Ratatouille met brood

    Ratatouille is een perfecte manier om al die overgebleven restjes groenten te combineren! 

    Ingrediënten:

    • ½ ui
    • 1 knoflookteen
    • Rode peper (zonder zaadlijsten)
    • ½ aubergine
    • ¼ rode paprika
    • 1 tomaat
    • 75 ml water
    • Tijmblaadjes van 4 takjes
    • 1 tl citroenrasp
    • 1 tl zwarte balsamicoazijn
    • 1 tl (bruine) suiker
    • 3 el olijfolie
    • Peper en zout

    Benodigdheden:

    • steelpan of pan met deksel

    Bereidingswijze:

    1. Snijd alle groenten fijn. Verhit 1 el olijfolie in een steelpan of pan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 3 minuten op laag vuur.
    2. Voeg de overige ingrediënten, behalve de overige olijfolie, toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur.
    3. Schenk 75 ml water in de pan en bestrooi met flink wat peper en zout.
    4. Dek de pan af en laat 20 minuten zachtjes koken.
    5. Laat daarna afkoelen, breng verder op smaak met extra tijmblaadjes, peper en zout en roer de achtergehouden olijfolie erdoor. Serveer met stokbrood of de geroosterde pitabroodjes.

    kliekjes

    Geroosterde pitabroodjes

    Voor bij de ratatouille!

    Ingrediënten:

    • Overgebleven pitabroodjes
    • Blaadjes van een paar tijmtakjes
    • Olijfolie
    • Peper en zout

    Benodigdheden:

    • Ovenrooster met bakpapier

    Bereidingswijze: 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snijd de pitabroodjes helemaal open en wrijf deze aan beide kanten in met olijfolie, peper en zout.
    3. Leg de pitahelften op een ovenrooster met bakpapier, bestrooi met de tijmblaadjes en bak 6 – 8 minuten in de oven of tot de broodjes goudbruin zijn.
    4. Laat afkoelen, breek in stukken en serveer met de ratatouille.

    Koolsalade

    Super gemakkelijk en heerlijk als lunch of als bijgerecht!

    Ingrediënten

    • ¼ rettich, grof geraspt
    • ¼ spitskool, fijngesneden
    • Tijmblaadjes van 3 takjes
    • 1 el mayonaise
    • 1 el yoghurt
    • 2 el rozijnen
    • ½ el citroensap
    • Peper en zout

    Uit de Fruitbox:

    • 1/2 minneola, fijngesneden
    • 1/4 mango, fijngesneden

    Benodigdheden:

    • saladekom

    Bereidingswijze:

    1. Meng alle ingrediënten in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

    Creatief met fruit

    Vitamine-shake (voor 2 personen)

    Van deze gezonde shake kun je op elk moment van de dag genieten!

    Ingrediënten:

    • 100 ml kokosmelk
    • 1 banaan
    • 1/2 mango of 1 peer
    • 1 el citroensap
    • 150 ml water

    Benodigdheden:

    • staafmixer met kom of blender

    Bereidingswijze:

    1. Snijd de ingrediënten klein en meng deze in een blender of kom. Pureer fijn en voeg naar smaak extra water, citroensap, melk of honing toe.

     Wij hopen dat je met deze tips optimaal gebruik kan maken van de HelloFresh Box! Wat is jouw favoriete manier om overgebleven ingrediënten te gebruiken?

    PS: bekijk hier en hier bewaaradvies voor bepaalde ingrediënten en hier vind je tips over wat je kunt doen met overgebleven kruiden!

    Vorig artikel
    Alles over kamut Alles over kamut
    Volgend artikel
    Verschillende pepers op een rijtje Verschillende pepers op een rijtje

    Gerelateerde artikelen

    10 reacties

    M.Cayaux schreef:

    Het recept uit de box van de laatste week met de koolraap was echt saai, zonder smaak.
    We hopen ook dat er geen heek meer in de recepten komt. Vinden wij geen lekkere vis.
    Met vriendelijke groet.

    Ingeborg schreef:

    Super goed en leuk de kliejes-tips maar als je de driedagen box hebt besteld, zijn deze tips al eerder in de week al welkom ?

    Frederieke schreef:

    Goede tip Ingeborg! Dit houden we in de gedachte voor de volgende keer:)

    Yvonne van Schaik schreef:

    Wat een geweldig en goed bruikbaar idee. De recepten ga ik zeker maken. Voor nu en nog eens.

    linda schreef:

    Dit is echt een supergoed idee!!! Iedere week graag!

    chantal schreef:

    Super idee! De tips onder de gerechten ook echt top. Ik zou het ook wel leuk vinden als deze kliekjes tips voortaan in het recepten boekje staan.
    Verder hebben wij echt heel veel plezier van de box. Zo eet je ook eens groente waar je de naam niet eens van wist! Leuk en lekker.

    Sarike schreef:

    Ik had nog pompoen over van de pompoensoep uit de veggiebox. Ik dacht meteen, die bewaar ik, zodat ik de couscous met kaneel en geitenkaas nog eens kan maken die eerder in de veggiebox zat.

    Vaak heb ik ook nog dingen over na het koken – die bewaar ik in de diepvries en neem ik mee als ik een keer moet avondeten op mijn werk of als ik alleen thuis ben. Er wordt zelden iets weggegooid.

    Anke Kuijpers schreef:

    Goede tips! Ik heb regelmatig nog wat over en vind het ook zonde om weg te gooien. Af en toe vind ik het best lastig te bepalen of je bepaalde etenswaren in kan vriezen.

    Vraagje: kan ik de aardappel-courgette soep van deze week invriezen?

    Frederieke schreef:

    Leuk om te horen Anke:) In principe kun je bijna alle soepen invriezen, zo ook de soep van deze week. Geen probleem dus!

    Anke schreef:

    Wat een leuk initiatief, nog meer goede ideeën in lekker te koken!! Wij hebben afgelopen weekend van alle restjes een overheerlijke pan bami gemaakt!! (Beetje extra ingrediënten gehaald en daarna de hele koelkast leeggehaald??)! Hmmm!!