Maak kennis met onze bootcamp trainer Jonas

3 maart 2017
door Charlot van Scheijen Achter de schermen

  Dit is Jonas, onze bootcamp trainer. Iedere week komt hij op donderdag om het HelloFresh-team te laten zweten.

  Van hardlopen tot opdrukken en van crunches tot lunges: we doen het braaf als Jonas het zegt. Daarnaast geeft hij ons boksles, waarin vooral je uithoudingsvermogen behoorlijk op de proef wordt gesteld. Een echte expert dus op het gebied van bewegen. De combinatie sport en voeding is er een waar we wel eens iets meer over willen weten. Lees je mee?

  foto Jonas lachend_edit

  Waar moet je op letten qua voeding als je veel sport?
  Een gezonde balans van koolhydraten, eiwitten en goede vetten met groenten als basis. Probeer daarbij te vertrouwen op je eigen intuïtie; je lichaam weet vaak precies wat goed voor je is.

  Is het beter om te eten vóór of na het sporten?
  Vlak voor het sporten uitgebreid eten is over het algemeen geen goed idee: dat zul je zeker voelen. Je eten wordt namelijk niet meteen verteerd en blijft dus in je maag tijdens je workout. Dat kan je behoorlijk dwars gaan zitten tijdens het bewegen! Ik eet zelf minimaal twee uur voor het sporten een niet te zware maaltijd en vlak voor ik begin een banaan voor snelle koolhydraten. Tegen de tijd dat ik dan wil presteren is het meeste eten omgezet in energie en kan ik lekker aan het werk.

  Wat kun je het beste eten als je veel sport?
  Eet vooral wat goed voelt. Gezond verstand is voor mij de belangrijkste leidraad. Als ik ’s avonds een zware workout heb gepland, eet ik ruim daarvoor graag volkoren pasta met groenten. Eigenlijk is dat ook mijn lievelingseten. Ná het trainen zorg ik eerst dat ik genoeg eiwitten binnen krijg voor het herstel van mijn spieren, en eet ik nog iets kleins om de verbruikte voedingsstoffen in mijn lichaam weer aan te vullen. Als ik een avondje niet sport, dan pas ik mijn voeding aan door wat minder koolhydraten en meer groenten te eten.

  HF161222_DE_Extrashot_BuddhaBowl_-20_low-1-1024x683

  Wat voor voeding is belangrijk voor herstel na het sporten?
  Zoals ik hiervoor al zei, gaat het vooral om een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Ik eet ongeveer één keer per week vlees, regelmatig vis en verder vooral veel groenten. Mijn lichaam doet het daar heel goed op, maar dat kan per persoon verschillen.

  Wat voor voeding kun je beter vermijden als je sport?
  Koffie en suiker zijn dingen die ik niet zou aanraden als je lekker bezig bent met sporten en gezond eten. Ik ben zelf geneigd om naar die twee dingen te grijpen als ik wat minder gezond leef, maar ik kom mezelf daarna altijd tegen – vooral wat energieniveau betreft.

  Wat zou jij graag willen weten van het HelloFresh-team?

  Vorig artikel
  Wentelteefjes met rabarbercompote Wentelteefjes met rabarbercompote
  Volgend artikel
  5x gezonde gewoontes 5x gezonde gewoontes

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Ine schreef:

  Beste mensen, ik mis dr koolhydraat arme box!
  Is deze misschien al in de maak? Gr ine