Rijstpap als ontbijt

14 juni 2016
door Nora Gerechten

  rijstpap

  Wat te doen met een restje rijst? Maak er rijstpap van! Niet als toetje maar als ontbijt. 

  Let jij op je calorie-inname? Dan volg je misschien wel onze tips op de receptenkaarten om wat minder pasta, rijst of aardappelen te koken. In dat geval houd je af en toe dus wat rijst over. Omdat we niet van weggooien houden, delen we dit recept met je voor een ontbijt-rijstpap. Lekker en voedzaam! Voeg een vleugje frisheid of natuurlijke zoetheid toe door er vers fruit zoals partjes sinaasappel aan toe te voegen.

  Ingrediënten

  • 45 g rijst
  • 100 ml melk
  • 1 tl honing
  • snufje kaneel

  Bereiding

  1. Kook de rijst (45g) in 100 ml melk met 1 tl honing en een snufje kaneel in 12 – 15 minuten gaar.
  2. Roer regelmatig door en voeg een extra scheutje melk toe als de pan te droog wordt.
  3. Voeg halverwege eventueel een kleingesneden appel toe of garneer met kleingesneden banaan of een handje bosbessen en noten.

  Heb jij nog leuke ontbijtideeën? Deel ze in de reacties hieronder!

  Vorig artikel
  Zomerse cocktail met Campari Zomerse cocktail met Campari
  Volgend artikel
  Pesto zelf maken: een Italiaanse klassieker Pesto zelf maken: een Italiaanse klassieker

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Ariane schreef:

  Dit recept (rijstpap) werkt niet. Na een kwartier is de rijst nog niet gaar en heb ik al 5x melk moeten toevoegen omdat het droogkookte, ondertussen volcontinu roerend alsof ik pindasaus aan het maken was. De honing-kaneelcombi meekoken geeft een bittere nasmaak.
  Opgezocht in basiskookboek Kook ook. Dat geeft een heel andere verhouding melk:rijst, nl een halve liter op 50 à 60 gram, en een sudder- (niet kook-!)tijd op het allerlaagste pitje, liefst nog met een sudderplaatje ertussen. En dan kooktijd een uur ipv 15 min. Gezien de staat van de rijst (zilvervlies, volgens de tip van HelloFresh op een recept bij de doos van vorige week) lijkt mij dat geen overbodige kooklengte.