Zomerse cocktail met Campari
13 juni 2016Campari. Voor sommigen de geur en smaak van de zomer. Deze cocktail met Campari, sinaasappelsap en vanille-ijs is perfect om het weekend mee te starten!
Campari is behoorlijk bitter en sterk van smaak. You love it or you hate it. Maar als je het, zoals in deze cocktail, combineert met vers sinaasappelsap en een scheutje bruisend water (of met cava voor een luxere en zoetere versie) komt het drankje echt tot leven!
Je serveert de cocktail met een bolletje vanille-ijs. Lekker! We raden je aan om je longdrinkglas niet helemaal tot bovenaan te vullen voor je het ijs eraan toevoegt. Laat minstens vier centimeter over. Dan heb je nog wat ruimte voor het verkoelende ijs.
Je kunt de cocktail garneren met drie verschillende smaakmakers. Gekneusde jeneverbessen laten de smaak van de gin en de complexiteit van de Campari meer tot hun recht komen. Je vindt deze bessen sinds de ginhype in bijna elke supermarkt. De exotische physalis zorgt voor een zurige twist, wat deze cocktail best kan gebruiken. Hou je niet van zoete drankjes? Dan is de physalis jouw perfecte smaakmaker! Een partje bloedsinaasappel is een klassieke garnering voor een drankje met Campari en versterkt de bittere smaak. Aan jou de keuze.
Zomerse cocktail met Campari
Ingrediënten voor 2 glazen
- 2 bolletjes vanille-ijs
- 90 ml versgeperst sinaasappelsap
- 90 ml bruisend water
- 45 ml gin
- 45 ml Campari
- 1/2 tl. jeneverbessen (of een partje bloedsinaasappel of physalis)
Benodigdheden
- Cocktailshaker
- Cocktail strainer of zeef
- 2 hoge glaxen
Bereiding
- Voeg de gin, Campari, sinaasappelsap en ijsblokjes toe aan de cocktailshaker en shake stevig.
- Gebruik een cocktail strainer of een zeef en schenk in twee hoge glazen.
- Schenk er het bruisende water over en voeg een bolletje ijs toe aan elk glas.
- Garneer met een paar gekneusde jeneverbessen, physalis of bloedappelpartjes