Best of 2013: Pastasalade met rode pesto
7 januari 2014Wekelijks vragen we jullie om je mening over de gerechten die in de HelloFresh Box zitten. Aan de hand van al jullie feedback hebben we een top drie samengesteld van de populairste gerechten in 2013. Dit is het gerecht dat met stip op nummer één staat: een heerlijke pastasalade met rode pesto en cherrytomaten.
Het is een pastasalade waarin verschillende smaken samenkomen. Zo gebruik je smaakvolle rode pesto, uitgesproken kappertjes, pittige rucola en zachte mozzarella.
Best of 2013: Pastasalade met cherrytomaten en rode pesto
Ingredients
- 4 el olijfolie
- 4 el zwarte balsamicoazijn
- 360 g strozzapreti
- 4 el rode pesto
- 3 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 400 g cherrytomaten
- 5 tl kappertjes
- 1 blik zwarte olijven
- 100 g rucola
- 2 bollen mozzarella
- Peper & zout naar smaak
- Benodigdheden
- Pan met deksel
- Wok of hapjespan
Instructions:
- Bereidingswijze
- 1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de strozzapreti in 7 minuten beetgaar. Giet af en meng met de rode pesto in een saladekom.
- 2. Pel ondertussen de rode ui en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Hak de kappertjes fijn. Spoel de rucola af en laat goed drogen.
- 3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en knoflook in 2 minuten glazig. Voeg de cherrytomaatjes, zwarte olijven en kappertjes toe en bak nog 3 minuten. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
- 4. Scheur de mozzarella in stukken en schep deze met de groenten en de rucola bij de strozzapreti in de saladekom.
- Verdeel de pastasalade over de borden.
Vergeet je niet om een mooie foto te maken van dit gerecht? We vinden het erg leuk om jullie foto’s te ontvangen. Eet smakelijk!