Recept speculaascake
4 december 2013Het heerlijk avondje is gekomen: morgen is het eindelijk Sinterklaasavond. Hieronder vind een perfect recept voor speculaascake. Ook lekker als het toevallig geen Sinterklaas is natuurlijk. De smaken passen heel goed bij de korte, donkere decemberdagen en brengen je helemaal in de stemming.
Met het recept speculaascake verzeker je jezelf van een heerlijk avondje
Heb jij ook zin om iets lekkers te bakken, zodat je iets te snoepen hebt terwijl de cadeautjes uitgepakt worden? Er zijn natuurlijk een heleboel lekkere dingen waaruit je kunt kiezen, maar van dit recept speculaascake worden we heel gelukkig. Deze speculaascake smaak niet alleen heel goed maar verspreidt ook nog eens een heerlijke winterse geur. Pakjesavond met geureffect dus!
Speculaascake
Ingredients
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 3 eetlepel speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
- Benodigdheden
- Mengkom
- Cakevorm
- Mixer
Instructions:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix in een mengkom de donkere basterdsuiker met de roomboter en een snufje zout tot een gladde crème. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor.
- Voeg dan in kleine hoopjes zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden en kaneel al mixend toe. Mix door tot het een luchtig beslag is.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen voor je de cake aansnijdt.
Eet smakelijk!