Soep van rode kool en gember
25 maart 2014 door Frederieke In de keuken
Heb jij deze week nog wat rode kool over? Wij vonden in Elle Eten een spannend vegetarisch recept dat je uitstekend kunt serveren als voor- of tussengerecht. Deze soep van rode kool met gember is heel lekker verfrissend in de lente!
Ter inspiratie: soep van rodekool en gember!
Ingredients
- 1 el olie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 300 g rode kool, in dunne repen
- mespunt gedroogde chilivlokken
- 1,5 tl gemalen komijn
- sap van ½ citroen
- 750 ml groente- of vleesbouillon
- 125 ml zure room
- Benodigdheden:
- Blender of staafmixer
- Pan met dikke bodem
Instructions:
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook, ui en gember 1 min.
- Voeg de rodekool, chilivlokken, 1 tl komijn en het citroensap toe. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de soep 20 – 25 min op laag vuur koken tot de kool gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Schenk de soep in glazen en schep in elk glas een lepel zure room. Strooi er de overige komijn over.
Eet smakelijk! Laat je ons weten of het goed gesmaakt heeft?
Bron: Elle eten
De rodekool maaltijd uit de vijfmaaltijden box is echt niet te nassen ! Wij maken er wel soep van J
Niet meer doen deze maaltijd dus
Jaap van der Leij
Bedankt voor je feedback Jaap, we houden het in gedachte. Vond je de soep wel lekker?
Heel lekker 😉 Skinny en gezond.
Goed om te horen!
Vond het gerecht met rodekool, linzen gehakt etc anders heerlijk!
De rode kool met linzen was heerlijk! Ik ga zo de soep maken.
Ik vond het recept/gerecht met de rode kool, gehakt en de linzen ook echt niet lekker. Dit kwam door de linzen. Jammer dat deze uit blik kwamen, daardoor erg melig en echt niet smakelijk en zeker niet fresh… Zonder de linzen was het gerecht beter.