Spelen met je eten

6 november 2015
door Frederieke In de keuken

    Spelen met je eten klinkt misschien als iets dat eigenlijk niet mag, maar wij vinden van wel! Niet iedere dag natuurlijk, maar af en toe kan het best. Hieronder geven we je wat ideeën om samen met je kind(eren) leuke dingen te doen met jullie eten.

    Schrijf een geheime boodschap op een banaan

    Geef je jouw kinderen een banaan mee naar school? Schrijf dan met een stift een berichtje op de schil. Leuk om te doen, en voor hen leuk om te lezen in de pauze. Moet je natuurlijk wel doen vóór ze gaan puberen.

    Maak samen granola

    Iets heel gezelligs om samen te maken is granola. Havervlokken zijn een goede basis. Daaraan kun je toevoegen wat je lekker vindt: verschillende soorten noten, pitten, kokos en gedroogd fruit bijvoorbeeld. Een beetje gesmolten kokosolie en wat honing erdoor zorgt dat alles lekker aan elkaar plakt. Hier vind je een overheerlijk recept!

    Granola - HelloFresh

    Tortillagezichtjes

    Van tortilla’s kun je heel goed gezichtjes maken. Zet bakjes op tafel met bijvoorbeeld plakjes komkommer, radijs, reepjes paprika en cherrytomaatjes. Je kinderen kunnen daar zelf ogen, een mond en een neus van maken. Zet ook wat bakjes met hummus en/of wat feta op tafel om de tortilla’s extra lekker te maken. Nadat jullie ze gemaakt hebben kun je ze direct eten of even in de oven doen.

    Maak kruidnagel-sinaasappels

    Een ouderwetse, maar daarmee niet minder leuke, knutselopdracht is het maken van kruidnagelsinaasappels. Dat is niet alleen heel leuk om te doen, maar levert ook nog eens een heerlijke geur op in huis. Zet een bakje met kruidnagels neer en koop een paar sinaasappels. De kinderen kunnen dan hun eigen patroontje van kruidnagels in de sinaasappel steken. Je kunt ze vervolgens met een lintje (of keukentouw) in je huis ophangen of ze neerleggen.

    Spelen met je eten

    Bron: www.famme.nl

    Knutselen met druiven

    Met satéprikkers en druiven kun je samen met je kinderen stellages maken. Heuse kunstwerken! Geen druiven in huis? Dit kun je ook met cherrytomaatjes of radijsjes doen.

    HelloFresh

    Bron: artfulparent.com

    Maak spiesjes van fruitfiguurtjes

    Als je alvast figuurtjes snijdt van fruit, kun je kinderen er daarna spiesjes van laten rijgen. Eet toch een stuk leuker dan gewoon een bakje fruit. Als je geen tijd (of creatief talent) hebt voor het snijden van figuurtjes kan het natuurlijk ook met gewone stukjes fruit.

    Heb jij een goede tip om (verantwoord) te spelen met eten? Laat het ons weten in de comments!

    Vorig artikel
    Speel mee – wat hoort waarbij Speel mee – wat hoort waarbij
    Volgend artikel
    Voor de kids: filippine puzzel Voor de kids: filippine puzzel

    Gerelateerde artikelen