Steak & balsamico tomatensalade
13 juni 2014Ga jij je vader vanavond verrassen met een heerlijke maaltijd? Dan wil je natuurlijk wel iets op tafel zetten wat hij ook lekker vindt! We vroegen onze collega Marlies wat zij voor haar vader gaat maken vandaag! Zij staat vanavond in de keuken om dit gemakkelijke en mannelijke gerecht in elkaar te draaien!
Marlies: “Mijn vader is al sinds dat ik mij kan herinneren gek op biefstuk. Dit gerecht vond ik op www.thelionkitchen.nl en past precies bij mijn vader! Hij is ook gek op Italiaanse kaas en balsamicoazijn! Hij gaat dit heel lekker vinden!”
Verras je vader met dit favoriete gerecht van de vader van Marlies!
Ingredients
- Voor 4 personen
- 4 biefstukken
- 500 g sla (bijvoorbeeld rucola)
- 500 g tomaten
- 3 rode uien
- 1 knoflookteen
- 3 á 4 el zwarte balsamicoazijn
- 50 g Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper & zout naar smaak
- Benodigdheden:
- – koekenpan
- – saladekom
- – grillpan
- – aluminiumfolie
Instructions:
- Haal de biefstukken een half uur voordat je gaat beginnen uit de koelkast. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
- Was en snijd de tomaten door de helft. Pel de ui en snijd in de breedte in 2 of 3 gelijke delen. Pers de knoflookteen uit.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en tomaat toe. Blus na 3 minuten de tomaten af met zwarte balsamicoazijn. Draai het vuur laag en roer af en toe door.
- Strooi peper en zout over de biefstuk en wrijf in. Verhit een grillpan met olijfolie. Bak de biefstuk 1,5 á 2 minuten aan beide kanten. Haal de biefstuk uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
- Bak de rode ui in dezelfde grillpan in 3 minuten goudbruin.
- Verdeel de sla over de borden en serveer met de biefstuk (in reepjes), gegrilde rode ui en de balsamico-tomatensaus. Garneer met de Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Wat is het favoriete gerecht van jouw vader?