Tips voor de herfstvakantie – deel 2

26 oktober 2015
door Frederieke In de keuken

  Vorige week gaven we je al een paar tips voor de herfstvakantie waar zowel jij als de kinderen blij van kunnen worden. Deze week deel twee.

  Kastanjes zoeken -en poffen- bijvoorbeeld,  koekjes bakken en appels plukken waren een paar van onze herfsttips. In deze blog geven we je nog wat ideeën voor leuke dagen in de vakantie. Heb je zelf geweldige tips? Daar zijn we altijd benieuwd naar. Laat ze hieronder achter in een reactie!

  Op pad

  In de herfstvakantie worden altijd een heleboel leuke dingen georganiseerd in heel Nederland. Wij hebben een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet:

  Tips voor de herfstvakantie

  Cinekid
  Tijdens de herfstvakantie barst op 35 locaties in Nederland Cinekid weer los: het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen van 4 tot 16. Tijdens deze twee weken kunnen kinderen van alles ontdekken over film, televisie en documentaires. Een aanrader!

  Atelier van Dick Bruna
  Nijntje is wereldwijd een icoon, maar komt gewoon uit Utrecht! In het Centaal Museum in die stad is de werkkamer van Nijntje-schrijver Dick Bruna helemaal nagebouwd. Heel leuk om te zien waar hij Nijntje bedacht, inclusief alle spullen waar hij zijn inspiratie uit haalde. Als je wat kleinere kinderen hebt kun je goed terecht bij de Bruna-collectie, waar ook veel leuke dingen voor hen te doen zijn.

  In de keuken

  De vorige keer zeiden we het ook al: weinig gezelliger dan met je kinderen samen in de keuken staan. Behalve samen bakken is gewoon samen koken natuurlijk minstens even leuk. Probeer een HelloFresh-maaltijd eens met je kinderen te koken. Afhankelijk van hoe oud ze zijn kun je ze dingen laten mengen, het recept laten voorlezen en ze natuurlijk laten proeven.

  Tips voor de herfstvakantieWaar bijna alle kinderen gek op zijn is spaghetti met gehakt. Dit recept is snel klaar, én budget-proof. Perfect klusje voor kleine chefs: roer in de pan met gehakt en tomaat.

  Als je behoefte hebt aan meer familie-kookinspiratie, kijk dan eens op Jamie Oliver’s Family Food Tube. Alle filmpjes zijn even sympathiek en inspirerend, met vaak Jamie’s vrouw Jools als charmante host. Van breakfast on the go tot crispy fish fingers : je kunt alle filmpjes terugkijken. Jamie heeft trouwens ook een geweldig recept voor saucijzenbroodjes. Heel geschikt om met je kind(eren) te maken (en op te eten).

  Vorig artikel
  Voor de kids: tekenen Voor de kids: tekenen
  Volgend artikel
  Speel mee – filippine puzzel Speel mee – filippine puzzel

  Gerelateerde artikelen