Van mooie meid tot vette makreel: onze favoriete visrecepten

15 juli 2017
door Charlot van Scheijen Gerechten

  Een visje op zijn tijd is goed voor je lijf, snel klaar en multi-inzetbaar. Je voelt het al: wij zijn nogal dol op vis. Benieuwd naar onze favoriete recepten?

  Visspies met zelfgemaakte tomatensalsa
  Deze spiesjes kun je niet alleen in de oven, maar ook op de barbecue klaarmaken. Ideaal als je op het laatste moment besluit om lekker buiten te gaan eten! Deze spies is van albacore tonijn en kabeljauw. Een mooie combinatie, want het stevige, vlezige van de tonijn gaat heel goed samen met de zachte kabeljauw. De tomatensalsa met gebakken ui is een lekker licht bijgerecht. Wij eten dit gerecht het liefst met wat knapperig brood erbij.

  Heekfilet met kleurrijke aardappelsalade
  In dit zomerse gerecht combineren we een kleurrijke aardappelsalade met gebakken heek. Heek, met als bijnaam ‘mooie meid’, is een een soort die verwant is aan de kabeljauw. Een beroemde Spaanse chefkok zei over heek, of ‘la merluza’ zoals hij daar heet:  “la merluza es el pescado que gusta a quienes no les gusta el pescado”. Vrij vertaald: ”de heek is de vis voor wie niet van vis houdt”. Een prachtige omschrijving, want inderdaad is heek mild van smaak en vindt bijna iedereen het lekker.

  Fettuccine met warmgerookte makreel en cherrytomaten
  Makreel is een vette vis die rijk is aan omega 3-vetzuren, proteïne en verschillende vitaminen en mineralen. Genoeg gezonds dus! Gerookt, gestoomd of gebakken: met makreel kun je alle kanten op.
  De makreel die wij gebruiken in dit recept wordt na het vangen schoongemaakt en een nacht gepekeld in zout water. Daarna wordt hij warmgerookt; bij een temperatuur van ongeveer 80 graden.
  In deze pasta met cherrytomaten, creme fraiche en oregano komt de vis heel goed uit de verf, vinden wij.

  Wijting met bataat-wortelpuree
  Wijting is een witvis en directe familie van de kabeljauw, net als pollak, koolvis en schelvis. Het wordt vaak gebruikt als lekkerbekje of kibbeling, maar alleen even gebakken is wijting ook overheerlijk. In dit recept combineren we de vis met een puree van bataat en wortel. Een perfect gerecht voor als er kinderen mee-eten!

  Wat is jouw lievelingsvisgerecht?

  Vorig artikel
  Een zomerse dip Een zomerse dip
  Volgend artikel
  3x feestelijke hapjes 3x feestelijke hapjes

  Gerelateerde artikelen