Volkerts’ favoriete gerecht: heekfilet

7 maart 2014
door Frederieke Achter de schermen

Volkert van HelloFresh staat graag in de keuken. Vorige week vertelde hij vol enthousiasme over zijn favoriete gerecht: heekfilet met granaatappeldressing en aardappel-pastinaakfrietjes!

Lijkt dit je lekker? Lees dan hier het volledige recept.

Volkert

Heekfilet met granaatappeldressing en aardappel-pastinaakfrietjes

Ingredients

  • Voor 4 personen:
  • 800 g bildstar aardappelen
  • 400 g pastinaak
  • 2 tenen knoflook
  • 1 granaatappel
  • 200 g cherrytomaten
  • 12 takjes bladpeterselie
  • 600 g heekfilet
  • 8 el olijfolie
  • 4 tl witte balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • Benodigdheden:
  • Pan met deksel
  • Bakplaat bedekt met bakpapier
  • Saladekom
  • Koekenpan

Instructions:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel.
  2. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in dunne frietjes. Kook de aardappel- en pastinaakfrietjes 5 minuten, afgedekt, in het kokende water. Giet daarna af en droog in een schone theedoek. Pel ondertussen de knoflook en snijd of pers deze fijn.
  3. Leg de aardappel- en de pastinaakfrietjes op een bakplaat met bakpapier, meng met de knoflook, helft van de olijfolie, peper en zout en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de frietjes goudbruin kleuren. Schep tussendoor een keer om en zorg dat de frietjes goed verdeeld zijn over de bakplaat.
  4. Snijd ondertussen de granaatappel in kwarten en haal de pitjes eruit. Snijd de cherrytomaten doormidden. Spoel de bladpeterselie af en hak fijn. Meng de granaatappelpitjes met de cherrytomaten, peterselie en jonge slamelange in een saladekom.
  5. Meng in een mengkom de witte balsamicoazijn, honing, overige olijfolie, peper en zout tot een dressing en schep deze door de salade.
  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de heekfilet 2 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de aardappel-pastinaakfrietjes over de borden. Serveer de heekfilet en salade met granaatappel ernaast.

 

1

Eet smakelijk! Weet jij al wat je vanavond gaat eten? 

IMG_4310

Vorig artikel
HelloFresh bestaat 2 jaar! HelloFresh bestaat 2 jaar!
Volgend artikel
Duurzame vis van Fish Tales Duurzame vis van Fish Tales

Gerelateerde artikelen