Wij houden van sla
1 april 2015Wij houden van sla! Zo zit er vaak mesclun, veldsla en rucola in de box. Heb je weleens wat over? Probeer dan een van de volgende opties.
1. Lekker als broodbeleg
Gebruik het als broodbeleg in combinatie met bijvoorbeeld oude kaas.
2. Lunchsalade
Een complete en gezonde lunchsalade kun je het beste opbouwen uit de volgende elementen:
- Gezonde vetten. Dit zit in: olijfolie of andere olie, avocado, zongedroogde tomaten, een handje noten of pitten, hummus of tahina.
- Eiwitten. Dit zit in: vis, vlees, ei, peulvruchten (linzen, kikkererwten en zwarte bonen), quinoa of een handje noten of pitten.
- Koolhydraten. Dit zit in: bulgur, couscous, quinoa, peulvirchten, bataat, aardappel, pasta of rijst. Je kunt ook een cracker of broodje naast de salade eten. Wil je liever een koolhydraatarme versie van de salade? Vervang dan een koolhydraatrijk ingrediënt door een ingrediënt met eiwitten of vetten.
Kijk wat je in huis hebt en maak er iets lekkers van!
3. Groente-fruitsapje
Verwerk overgehouden sla in een gezond sapje met bijvoorbeeld appel, mango of een handje bessen, komkommer en eventueel wat limoensap. Meng alle ingrediënten tot een sap in een blender of met een staafmixer.
Bewaartip
Doe de sla in een grote glazen kom, leg er een paar keukenpapiertjes op en sluit af met vershoudfolie. Op deze manier wordt het vocht door het keukenpapier geabsorbeerd en zo blijft de sla net wat langer goed!
Ik heb laatst rucola-stamppot gemaakt met een pittige kaas er doorheen was dat erg lekker.
Van rucola kan je ook pesto maken.
Wij houden niet zo van mesclun (‘miskleun’), veldsla en rucola, dus hebben inderdaad vaak wat over.
Gelukkig vinden de kippen het erg lekker 🙁
Wat leuk dat je hier een stamppotje van hebt gemaakt Corine!
Wij houden net wel van slaatjes, lekker licht en gezond!
Stoven in wat roomboter, wat citroensap en zout erover , eventueel wat kaas erdoorheen. Kan met alle soorten sla maar vooral mesclun, nog lekkerder dan spinazie.