4x feestelijke cocktailrecepten

30 december 2021
door Lois In de keuken

     Proost op het nieuwe jaar met een sprankelende cocktail! Lekker, verrassend én een feestje voor het oog. Ontdek hier onze vier favoriete recepten, om je jaarwisseling compleet te maken.

    Prosecco met een twist

    Met deze Italiaanse prosecco vier je de feestdagen in dolce vita-stijl. De lichtzoete, parelende bubbels zijn de ideale start van een gezellige avond. Bij deze variant maak je de siroop helemaal zelf!

    Ingrediënten:

    • Suiker
    • Jeneverbessen
    • Prosecco 
    • Dennentakje als decoratie

    Bereiding:

    1. Meng 1 eetlepel suiker met 350 ml water en 35 g geplette jeneverbessen en breng aan de kook. 
    2. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
    3. Laat het mengsel afkoelen en zeef tot je een gladde siroop overhoudt. 
    4. Zet de siroop een uur in de koelkast voor het serveren. 
    5. Voor het serveren: schenk 3 eetlepels siroop in een champagneglas, vul aan met de prosecco en werk af met een dennentakje.

    Bosbes-kaneelcocktail

    Sluit het jaar af in stijl met een makkelijke cocktail voor échte fijnproevers.

    [columns_row width=”half”] [column][/column] [column]Ingrediënten:

    • 250 ml water
    • 150 g rietsuiker
    • 2 kaneelstokjes
    • 30 ml whisky
    • 30 ml bosbessensap
    • 20 ml siroop
    • 2 shotjes Angostura bitters
    • Bruisend water
    • Diepgevroren blauwe bessen
    • 1 takje rozemarijn

    Bereiding:

    1. Maak eerst de siroop: warm het water, de suiker en de kaneelstokjes op in een kleine pan en op laag vuur aan de kook. Laat 5 tot 8 minuten sudderen tot de siroop wat ingedikt is. Zet daarna aan de kant.
    2. Vul een glas met ijsblokken. Voeg de whisky, het bosbessensap, de siroop en de Angostura bitters toe. 
    3. Schenk het bruisend water erbij en werk af met de bevroren blauwe bessen en het takje rozemarijn.
    [/column] [/columns_row]

    Sneeuwwitte mojito

    Toch nog een witte kerst dit jaar? Met deze mojito op basis van kokosrum en kokosmelk maak je het waar! De limoen, munt en granaatappelpitjes geven deze romige cocktail een frisse toets.

    [columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten:

    • 30 ml kokosrum
    • 30 ml witte rum
    • 40 ml kokosmelk
    • 30 ml bruisend water
    • Een partje limoen
    • Muntblaadjes
    • 1 eetlepel granaatappelpitjes

    Bereiding:

    1. Meng de kokosrum, witte rum, kokosmelk met het bruisend water.
    2. Voeg het sap van een kwartje limoen toe en meng opnieuw. 
    3. Garneer met 4 vlaadjes munt en de granaatappelpitjes.
    [/column] [column]

     

     

    [/column] [/columns_row]

    Chocolademartini met een vleugje sinaas

    De combinatie van sinaasappel met chocolade kennen we al langer, maar heb je het al in een cocktail geprobeerd? Hij is elegant, feestelijk én verrassend. Het proberen waard dus! 

    Ingrediënten:

    • 30 ml vodka
    • 2 sinaasappels
    • 30 ml chocoladelikeur
    • 30 ml chocolademelk

    Bereiding:

    1. Pers een sinaasappel uit en snijd de tweede sinaasappel in schijfjes.
    2. Meng het geperst sinaasappelsap met de vodka, chocoladelikeur en de chocolademelk in een cocktailshaker.
    3. Schenk in een martiniglas en werk af met een schijfje sinaasappel.
    Vorig artikel
    5x gourmettips 5x gourmettips
    Volgend artikel
    3x voedzame tussendoortjes 3x voedzame tussendoortjes

    Gerelateerde artikelen