4x feestelijke cocktailrecepten
30 december 2021Proost op het nieuwe jaar met een sprankelende cocktail! Lekker, verrassend én een feestje voor het oog. Ontdek hier onze vier favoriete recepten, om je jaarwisseling compleet te maken.
Prosecco met een twist
Met deze Italiaanse prosecco vier je de feestdagen in dolce vita-stijl. De lichtzoete, parelende bubbels zijn de ideale start van een gezellige avond. Bij deze variant maak je de siroop helemaal zelf!
Ingrediënten:
- Suiker
- Jeneverbessen
- Prosecco
- Dennentakje als decoratie
Bereiding:
- Meng 1 eetlepel suiker met 350 ml water en 35 g geplette jeneverbessen en breng aan de kook.
- Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
- Laat het mengsel afkoelen en zeef tot je een gladde siroop overhoudt.
- Zet de siroop een uur in de koelkast voor het serveren.
- Voor het serveren: schenk 3 eetlepels siroop in een champagneglas, vul aan met de prosecco en werk af met een dennentakje.
Bosbes-kaneelcocktail
Sluit het jaar af in stijl met een makkelijke cocktail voor échte fijnproevers.
[columns_row width=”half”] [column][/column] [column]Ingrediënten:- 250 ml water
- 150 g rietsuiker
- 2 kaneelstokjes
- 30 ml whisky
- 30 ml bosbessensap
- 20 ml siroop
- 2 shotjes Angostura bitters
- Bruisend water
- Diepgevroren blauwe bessen
- 1 takje rozemarijn
Bereiding:
- Maak eerst de siroop: warm het water, de suiker en de kaneelstokjes op in een kleine pan en op laag vuur aan de kook. Laat 5 tot 8 minuten sudderen tot de siroop wat ingedikt is. Zet daarna aan de kant.
- Vul een glas met ijsblokken. Voeg de whisky, het bosbessensap, de siroop en de Angostura bitters toe.
- Schenk het bruisend water erbij en werk af met de bevroren blauwe bessen en het takje rozemarijn.
Sneeuwwitte mojito
Toch nog een witte kerst dit jaar? Met deze mojito op basis van kokosrum en kokosmelk maak je het waar! De limoen, munt en granaatappelpitjes geven deze romige cocktail een frisse toets.
[columns_row width=”half”] [column]Ingrediënten:- 30 ml kokosrum
- 30 ml witte rum
- 40 ml kokosmelk
- 30 ml bruisend water
- Een partje limoen
- Muntblaadjes
- 1 eetlepel granaatappelpitjes
Bereiding:
- Meng de kokosrum, witte rum, kokosmelk met het bruisend water.
- Voeg het sap van een kwartje limoen toe en meng opnieuw.
- Garneer met 4 vlaadjes munt en de granaatappelpitjes.
Chocolademartini met een vleugje sinaas
De combinatie van sinaasappel met chocolade kennen we al langer, maar heb je het al in een cocktail geprobeerd? Hij is elegant, feestelijk én verrassend. Het proberen waard dus!
Ingrediënten:
- 30 ml vodka
- 2 sinaasappels
- 30 ml chocoladelikeur
- 30 ml chocolademelk
Bereiding:
- Pers een sinaasappel uit en snijd de tweede sinaasappel in schijfjes.
- Meng het geperst sinaasappelsap met de vodka, chocoladelikeur en de chocolademelk in een cocktailshaker.
- Schenk in een martiniglas en werk af met een schijfje sinaasappel.