5x gourmettips

17 december 2021
door Lois Gerechten

    Wie staat er nog meer te popelen om het gourmetstel  uit de kast te trekken voor de feestdagen? Of het nu voor het voor-, hoofd- of nagerecht is, een gourmetpannetje vullen met lekkers lukt altijd. Met deze 5 tips kan je meteen aan de slag voor een avond gourmetpret!

    Favoriete gourmet groenten

    Gourmet en vlees gaan hand in hand, maar wist je dat je ook met groenten heerlijk kan bakken? Denk bijvoorbeeld aan champignons, witlof, prei of bosuitjes. Maak het nog wat feestelijker met groentespiesjes: courgette, paprika en maïs op een prikker is niet alleen lekker, maar ook nog eens kleurrijk. 

    Vegetarisch gourmetten

    Of ga nog een stapje verder en ga voor hélemaal vegetarisch gourmetten: met wat kruidenolie maak je al jouw groeten al een stuk spannender. Meng een handvol verse groene kruiden naar keuze met een snufje zout en een teentje knoflook door 200 ml neutrale olijfolie. Snijd de groenten in dunne reepjes, smeer ze in met de kruidenolie en grillen maar! Vul aan met vegetarische biefstukreepjes of vegetarische burgers voor nog meer variatie.

    Vlees & vis

    Voorzie voor de vleesliefhebbers een kruidige marinade: snel gemaakt én zo wordt al het vlees op tafel een echte smaakbom. Ook vis met een neutrale smaak zoals kabeljauw of schelvis is lekker met dezelfde marinade.

    Tips tegen de geur

    Het hoort erbij maar aangenaam is het niet echt: de gourmetlucht die na het eten nog uren in huis blijft hangen. Niet getreurd! Wij hebben een paar makkelijke oplossingen voor je opgezocht:

    – Prik wat kruidnagel in een sinaasappel en leg tijdens het gourmetten naast de tafel. De sinaasappel verspreidt zo een frisse geur én neemt tegelijk de gourmetgeur op. Win-win!
    – Zet een bakje vers gemalen koffie naast de eettafel. De oliën van de gemalen koffie lossen alle geurtjes op.
    – Doe na het gourmetten een klein laagje schoonmaakazijn in een pannetje en zet op een laag vuur. Na een minuut of 10 is de gourmetgeur verdwenen.

    HelloFresh Gourmetbox

    Honger gekregen maar geen zin in alle voorbereidingen? Je vindt onze Gourmetbox nog de hele maand december terug op de HelloFresh Markt. Acht verschillende gourmetgerechtjes voor jong en oud met de beste verse ingrediënten – makkelijk toch? Zorg dat jouw gourmetstel alvast klaar staat en bestel jouw Gourmetbox hier.

     

     

    Vorig artikel
    Sinterklaasweekend: maak je eigen kruidnoten Sinterklaasweekend: maak je eigen kruidnoten
    Volgend artikel
    4x feestelijke cocktailrecepten 4x feestelijke cocktailrecepten

    Gerelateerde artikelen