7x zonder zorgen samen koken met de kinderen 👩‍🍳

7 mei 2020
door Sophie B. In de keuken

  Jong geleerd is oud gedaan! Houd de kinderen bezig tijdens het koken door ze te laten helpen – van zaadjes uit de paprika halen tot het knippen van de kruiden. Het helpen in de keuken geeft kinderen een positief gevoel en het is een goede manier om ze te leren hoe leuk koken is. En laten we eerlijk zijn, een helpend handje in de keuken komt altijd goed van pas. Voor je het weet heb je een klein team van keukenprins(es)jes in je keuken! 

  Schortjes aan en handjes gewassen? Laten we aan de slag gaan! 

  épépiner les poivrons

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika ⏰

  Snijd zelf eerst de paprika doormidden met een scherp mesje voordat de kinderen ermee aan de slag gaan. Maak het leuker door te klokken wie het snelst alle zaadjes kan verwijderen uit de paprika. Drie, twee, een, GO! 

  couper les herbes au ciseau

  2. Knip de kruiden met een schaar ✂️

  Deze tip is niet alleen handig voor kinderen maar ook een keuken hack voor jezelf die je veel tijd kan besparen. Doe de verse kruiden in een mok of glas en knip ze fijn met een veiligheidsschaar. Door de kruiden eerst in een mok of glas te doen, blijven ze goed bij elkaar en makkelijker te versnipperen. 

  presser les agrumes

  3. Citrusvruchten persen 🍋

  Tip: Laat de kinderen eerst de citroenen of limoenen rollen over het keukenblad, dan zijn ze makkelijker te persen. Snijd daarna de citroenen of limoenen voor hen doormidden en persen maar! Vergeet niet te checken of alle pitten uit het sap zijn, voordat ze in het gerecht terecht komen.

  mélanger les ingrédients

  4. Mengen van de ingrediënten 👐

  Maak je kinderen enthousiast om te helpen door ze verschillende ingrediënten door elkaar te laten mixen met hun (gewassen!) handen. Leer ze over de verschillende manieren hoe je ingrediënten kunt mengen zoals het kloppen of kneden van ingrediënten. 

  laver les légumes

  5. Groente wassen 🥦

  Zelfs de jongste kinderen kunnen helpen met het voorbereiden van het eten door de groente te wassen! Daarnaast kunnen ze bijvoorbeeld de sla scheuren, de aardappels aarde vrij maken en zachte ingrediënten (zoals aardbeien en olijven) snijden met een botermes of een plastic mesje. 

  effeuiller les herbes fraiches

  6. Blaadjes van de kruiden plukken 🌿

  Begin klein en wordt geleidelijk beter! Deze taak is leuk voor de kleinste in jouw gezin en het is daarnaast een onhandigheid die jij zo makkelijk vermijdt. Win-win! 

  couper les légumes

  7. Snijd groente (met de hulp van een volwassene) 👪

  Oudere kinderen kunnen ook helpen met het snijden van groente, als ze goed worden begeleid door een volwassene natuurlijk! Laat eerst goed zien hoe ze de ingrediënten moeten vasthouden en hoe je veilig met een mes kunt snijden. 

  Vergeet het resultaat van de tips niet te delen met #hellofreshnl!

  Vorig artikel
  6x zo veelzijdig is zoete aardappel 🍠 6x zo veelzijdig is zoete aardappel 🍠
  Volgend artikel
  4x tips voor een online dinerfeestje! 💻🎉 4x tips voor een online dinerfeestje! 💻🎉

  Gerelateerde artikelen