Bakken zonder oven: witte chocolade-vijgentaart
13 september 2018No bake-taarten zijn – zoals de naam doet vermoeden – snelle taarten die je eenvoudig zonder oven maakt. Perfect als je zin hebt in snelle, zoete verwennerij, maar het er ook best feestelijk uit mag zien. Een heerlijk zoet chocoladebeslag besprenkeld met sappige vijgen en perzikkwartjes: laat maar komen!
Benodigdheden
Keukenmachine of mixer
Kleine pan
Taartvorm
Witte chocolade-vijgentaart
Ingredients
-
Voor de korst:
- 130 g havervlokken
- 100 g amandelen
- 30 g amandelmeel (of gewoon meel)
- 10 dadels, ontpit
- 3 el gesmolten kokosolie
- 2 el honing
Voor de vulling:
- 200 ml kokosmelk
- 200 g witte chocolade, fijngehakt
- 2 el honing
- 1 el roomboter
Voor de garnering:
- 4-5 vijgen, in kwarten
- 2 perziken in plakjes
Instructions:
- Voeg de havervlokken, amandelen, het amandelmeel en de dadels toe in een keukenmachine of mixer en meng tot een grofgemalen geheel. Voeg de gesmolten kokosolie en honing toe en plet tot het mengsel op nat zand lijkt.
- Druk het beslag stevig in de bodem en zijkanten van de met boter ingevette taartvorm. Plaats in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Voor de vulling: breng de kokosmelk aan de kook in een kleine pan en zet het vuur uit. Voeg de fijngehakte witte chocolade toe en laat 1 minuut staan. Voeg de honing toe en roer tot het geheel glad en romig is. Giet de vulling over de korst in de taartvorm.
- Laat de taart minstens twee uur stijf worden in de koelkast.
- Garneer vervolgens met de verse vijgen en perziken. Klaar!
Tadaa! Dat wordt zo al moeilijk om het bij één stukje te houden, maar wil je je chocolade-vijgentaart extra knapperig (en onweerstaanbaar) maken? Garneer met fijngehakte pistachenoten. Genieten!