Mini-citroencheesecakes met rood fruit

30 augustus 2018
door Lisa Kapan Inspiratie

    Romig, fris, zoet en met een heerlijke krokante bodem: ken jij iemand die cheesecake kan weerstaan? Wij niet! Deze mini-citroencheescakes met rood fruit zijn de perfecte lekkernij om te serveren bij een zondags thee- of koffiekransje, of als je gewoon zin hebt om jezelf te verwennen.

    Mini-citroencheesecakes met rood fruit

    Ingredients

    • Voor de bessensiroop:
    • 100 g bevroren gemengde bessen
    • 2 el kristalsuiker
    • Voor de bodem:
    • 150 g chocolate chip cookies
    • 1 el kristalsuiker
    • 3 el extra vierge olijfolie
    • Voor de cheesecakevulling
    • 360 g roomkaas
    • 150 g kristalsuiker
    • 1 el maizena
    • 2 grote eieren
    • 3 el room
    • 2 tl citroenaroma
    • 1 tl vanillesuiker
    • Snufje zout

    Instructions:

    1. Instructies voor 12 mini-cheesecakes:
    2. Verwarm de oven voor op 150°C.
    3. Voor de bessensiroop: doe de bevroren bessen en suiker in een kleine pan en kook op middelhoog vuur. Roer gedurende 5 tot 10 minuten tot het geheel stroperig is. Zet de pan opzij en laat de bessensiroop afkoelen.
    4. Voor de bodem: doe de chocolate chip cookies en suiker in een kom of keukenmachine en mix fijn. Roer de olijfolie erdoor om het geheel plakkerig te maken. Doe per ingevet cakevormpje (of muffinvorm) ongeveer een volle eetlepel van het mengsel op de bodem.
    5. Voor de vulling: doe de roomkaas, het suiker en de maizena in een grote kom of keukenmachine en meng tot een glad beslag. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je met een siliconenspatel de bodem en randen van de kom in het midden van het beslag schraapt. Roer de room, het citroenaroma en het zout erdoor.
    6. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de cakevormpjes. Besprenkel elk vormpje met ongeveer een theelepel bessensiroop. Maak een spiraalvorm in de bessensiroop met een tandenstoker.
    7. Bak voor ongeveer 22 tot 25 minuten tot de korst goudbruin en stevig is, maar het midden van de cakejes nog steeds een beetje vloeibaar is. Laat volledig afkoelen voor het serveren. Garneer met rood fruit.
    Vorig artikel
    De ultieme gegrilde groenten-gids De ultieme gegrilde groenten-gids
    Volgend artikel
    7 tips voor het mediterrane dieet 7 tips voor het mediterrane dieet

    Gerelateerde artikelen

    3 reacties

    Ingeborg schreef:

    Wordt er met een cakevormpje een muffin/cupcakevormpje bedoeld? Voor hoeveel cakejes is dit recept? Best wel handig om te weten.

    Hilde schreef:

    Heerlijke cheesecakes. Niet zo moeilijk om te maken gelukkig. Ik heb mon chou en ricotta door elkaar gemixt als verse roomkaas. Rode fruit smaakte er heel goed bij

    Lisa Kapan schreef:

    Hello Hilde,

    Wat een goede tip, klinkt inderdaad erg lekker!

    Groetjes,

    Lisa, team Communicatie